1EUR = 4.8332 RON | Bucureşti 19 º

Extern

Cele mai importante acţiuni româneşti au intrat în portofoliul Fondului de investiţii al Norvegiei

The Government Pension Fund Global, fondul suveran de investiţii al regatului Norvegiei şi unul dintre coloşii pieţei de capital mondiale, a raportat investiţii de 15,9 milioane coroane (aproape 9 milioane de lei, sau 2 mol. Euro) în cele mai importante acţiuni listate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), potrivit raportului pe anul trecut.

08 aug, 2013 | | ECONOMICA.net

Fondul suveran de investiţii al regatului Norvegiei, The Government Pension Fund Global, a cumpărat de peste 2 milioane de euro acţiunile BRD, Banca Transilvania (TLV), OMV Petrom (SNP), ale Bursei de Valori Bucureşti (BVB) însăşi, Transelectrica (TEL) şi Transgaz (TGN), potrivit raportărilor de la sfârşitul anului trecut.

Fondul are active de peste 530 de milioane de euro (4,18 miliarde coroane norvegiene).

Cu toate că expunerea pe Bursa din Bucureşti este infimă faţă de investiţiile totale în acţiuni ale fondului, decirca 350 de miliarde de euro, prezenţa unuia dintre cele mai mari fonduri de investiţi ale lumii este un semn bun, potrivit brokerilor.

The Government Pension Fund Global este un fond suveran de investiţii, prin care se administrează resursele statului norvegian „în numele poporului norvegian", şi are unul dintre cele mai mare portofolii de acţiuni din lume.

Fondul nu s-a expus pe titlurile de stat al României.

„Au fost adăugate cinci noi economii emergente, Qatar, Kenya, România, Croaţia şi Iordania (la cele 68 deja existente, n.r.), pentru a lărgi expunerea (fondului) la performanţele globale“, se spune în raportul Norges Bank   Investment Management, administratorul fondului.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO