1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 34 º

Extern

Fondul Doverie a preluat pachetul majoritar de acţiuni al Moldindconbank, a doua bancă din Republica Moldova

Fondul bulgar Doverie United Holding a preluat un pachet de 64% din acţiunile Moldindconbank, a doua mare bancă din Republica Moldova, a anunţat luni Comisia Naţională a Pieţei Financiare din Republica Moldova, transmite Reuters.

18 feb, 2019 | Agerpres

Autorităţile de la Chişinău încearcă să vândă Moldindconbank către un investitor străin, în cadrul unui proces de curăţare a sistemului financiar, sprijinit de Fondul Monetar Internaţional şi alte organizaţii internaţionale. Aceasta după ce, în anul 2015, Republica Moldova a intrat în criză, după dispariţia unui miliard de dolari din trei bănci cu o structură opacă a acţionarilor, inclusiv Moldindconbank.

Luna trecută, reprezentanţii băncii centrale din Republica Moldova au anunţat că au aprobat tranzacţia prin care fondul bulgar Doverie United Holding va achiziţiona 64% din Moldindconbank. La rândul său, Octavian Armaşu, guvernatorul băncii centrale a declarat că vânzarea Moldindconbank ar putea fi întârziată dacă tranzacţia nu se finalizează înainte de alegerile parlamentare din 24 februarie.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO