Fondul ETF Bitcoin: a fi sau a nu fi

Simon Peters, analist pentru criptoactive la platforma de investiții multi-active eToro, comentează cele mai recente informații de pe piața cripto și știri de interes, cu o privire în perspectivă asupra a ceea ce urmează să se întâmple în această săptămână pentru investitori.
Simon Peters - mar, 09 ian. 2024, 17:00
Fondul ETF Bitcoin: a fi sau a nu fi

Săptămâna trecută

Săptămâna trecută, Bitcoin a avut parte de o săptămână agitată, cu mișcări ample ale prețului, mai întâi urcând și depășind nivelul de 45.000 de dolari pentru prima dată în ultimii doi ani, înainte de a se inversa cu 8% în ziua următoare, pe fondul discuțiilor de pe platforma X (fosta Twitter) în cadrul cărora un important analist și-a exprimat părerea că mult-așteptatul fond ETF Bitcoin de tip spot nu va fi aprobat. Se pare că acest lucru i-a speriat pe unii investitori, ceea ce a dus la scăderea prețului criptoactivului.

Prețul Bitcoin și-a revenit și se tranzacționează în prezent în jurul valorii de 47.000 de dolari.
În mod similar, alte criptomonede cu capitalizare mare au urmat exemplul. Ether a crescut cu 7% la începutul săptămânii, înainte de a scădea cu 10%. În prezent, se tranzacționează în jurul valorii de 2.300 de dolari pe platforma eToro.

 

Săptămâna aceasta

Vom avea parte de o săptămână importantă, având în vedere că va avea loc unul dintre cele mai importante evenimente din istoria pieței cripto, și anume, potențiala aprobare a unui fond ETF de tip spot pentru Bitcoin.

Miercuri, 10 ianuarie, este termenul limită stabilit pentru aprobarea de către SEC (Comisia SUA pentru Valori Mobiliare și Piețe) a cererii de înființare a ETF-ului ARK/21 Shares, iar dacă această cerere este aprobată, este posibil ca și celelalte cereri să primească undă verde.

Consensul în rândul comunității cripto este că, dacă aceste cereri de ETF pentru Bitcoin spot sunt aprobate, s-ar putea deschide porțile, deoarece investitorii instituționali care au fost, într-o oarecare măsură, excluși din spațiul cripto pot acum să intre pe piață prin intermediul unui instrument reglementat.

În ceea ce privește datele economice, joi vom avea, de asemenea, cele mai recente date privind inflația din SUA. Am văzut în trecut cum direcția piețelor cripto a fost legată de relaxarea sau înăsprirea condițiilor financiare. Dacă vom vedea o inflație mai mică anunțată decât cea prognozată (în special IPC de bază – care elimină componentele volatile ale alimentelor și energiei), acest lucru ar putea fi pozitiv pentru prețurile criptoactivelor, deoarece participanții de pe piață ar putea specula în continuare că Rezerva Federală va lua „piciorul de pe frână” mai devreme și ar putea face mai multe reduceri ale ratei dobânzii în acest an decât s-a indicat la ultima ședință a FOMC (Comitetul federal pentru piața liberă) din decembrie.

 

Știri care a atrag atenția

Doar de una este vorba în această săptămână. 1,2 milioane de dolari în Bitcoin trimiși în portofelul Bitcoin Genesis de către un utilizator anonim

Un utilizator necunoscut a trimis 26,9 BTC (aproximativ 1,2 milioane dolari) în portofelul Bitcoin genesis, prima adresă de portofel creată vreodată în rețeaua Bitcoin.

Adresa portofelului genesis a fost, desigur, creată de Satoshi Nakamoto, pseudonimul creatorului Bitcoin, așa că este puțin probabil ca fondurile transferate recent în acest portofel genesis să fie recuperate sau mutate din nou.

De la dispariția lui Satoshi, în decembrie 2010, nu a existat nicio mișcare de fonduri de la nicio adresă de portofel asociată cu Satoshi Nakamoto. Se crede că Satoshi Nakamoto deține aproximativ 1,1 milioane de bitcoin (aproape 50 de miliarde de dolari la prețurile actuale), așa că, deși cei 26,9 BTC mutați recent în portofelul Genesis sunt importanți pentru unii, pentru Satoshi înseamnă doar o picătură în ocean.

Despre eToro

eToro este o platformă socială de tranzacționare și investiții care le permite utilizatorilor să își dezvolte cunoștințele și veniturile ca parte a unei comunități globale de investitori. eToro a fost fondată în 2007 cu misiunea de a deschide piețele globale pentru ca toți cei interesați să poată tranzacționa și investi într-un mod simplu și transparent. În prezent, eToro este o comunitate globală cu peste 33 de milioane de utilizatori înregistrați care își împărtășesc strategiile de investiții; oricine poate urma strategiile celor care au avut cel mai mare succes. Datorită simplității platformei, utilizatorii pot cumpăra, deține și vinde cu ușurință active, își pot monitoriza portofoliul în timp real și pot efectua tranzacții oricând doresc.

Atenționare privind exonerarea de răspundere

Această comunicare este doar în scopuri de informare și educație și nu trebuie luată drept sfat pentru investiții sau recomandare personală, ofertă sau solicitare de a cumpăra sau vinde orice instrumente financiare. Acest material a fost pregătit fără a ține cont de vreun obiectiv de investiții anume al destinatarului sau de situația sa financiară și nu a fost pregătit în conformitate cu cerințele legale și de reglementare pentru promovarea cercetărilor independente. Orice referință la performanțele trecute sau viitoare ale unui instrument financiar, indice sau produs de investiții complex nu sunt și nu trebuie considerate a fi un indicator sigur pentru rezultate viitoare. eToro și Economica.netnu își asumă nicio răspundere că informațiile incluse în acest raport sunt în totalitate corecte și complete.

 

Te-ar mai putea interesa și
Ferrari păstrează tradiția: Înlocuitorul lui 812 Superfast are motor V12
Ferrari păstrează tradiția: Înlocuitorul lui 812 Superfast are motor V12
Marca italiană de vehicule sport de lux Ferrari nu doar că menține tradiția motoarelor V12, dar a decis să menționeze asta clar în numele următorului său vehicul. Comercializat în variante......
Polonia doreşte cele mai bune relaţii cu SUA, indiferent de cine se află la putere – ministru polonez
Polonia doreşte cele mai bune relaţii cu SUA, indiferent de cine se află la putere – ministru polonez
Polonia doreşte să aibă "cele mai bune relaţii posibile cu America, indiferent de cine se află la putere", a declarat ...
Consumul național de energie electrică a coborât de Paști la noi minime istorice, greu de imaginat, sub 3.000 MW. Fotovoltaicele au fost prima sursă de energie electrică a României
Consumul național de energie electrică a coborât de Paști la noi minime istorice, greu de imaginat, sub 3.000 MW. Fotovoltaicele ...
Consumul național de energie electrică din rețele a scăzut duminică după-amiază, în prima zi de Paște, sub incredibilul ...
Numărul actelor antisemite a atins un nivel record, potrivit unui raport internaţional
Numărul actelor antisemite a atins un nivel record, potrivit unui raport internaţional
Liga Anti-Defăimare (ADL) a tras un semnal de alarmă duminică - în raportul său global anual - asupra "nivelului fără ...