1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 18 º

News

Fondul Proprietatea, cel mai mare fond listat din lume, caută altă bursă în locul Varşoviei

Fondul Proprietatea, cel mai mare fond închis de investiţii din lume care este şi listat, caută altă bursă externă, în locul celei de la Varşovia, ca a doua piaţă unde să i se coteze acţiunile, a anunţat Greg Konieczny, managerul Fondului.

11 oct, 2013 | | ECONOMICA.net

"Mandatul nostru pentru listarea Fondul Proprietatea (FP) la Varşovia expiră la sfârşitil anului şi este clar că nu mai putem face asta în acest termen. Pe de altă parte, condiţiile de piaţă din Polonia s-au schimbat din cauza problemelor fondurilor de pensii. Cererea acestora a scăzut radical şi ne punem problema să gasim o altă bursă la care listarea FP să aibă sens" a declarat vineri Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea.

Oficialul a mai spus că nu exclude pieţele de capital din New York, Londra sau Hong Kong. Listarea FP pe o a doua piaţă, în afara Bursei de Valori Bucureşti (BVB), este una din cerintele pe care marii acţionari ai fondului au cerut-o administratorului Franklin Templeton.

Listarea pe o a doua piaţă ar urma să crească vizibilitatea şi interesul investitorilor pentru acţiunile FP, iar fondurile străine de investiţii, care îl controlează în acest moment, ar beneficia de preţuri mai mari la vânzare.

Greg Konieczny conduce Fondul Proprietatea ca angajat al grupului american Franklin Templeton, care a câştigat mandatul de administrator în 2010, şi datorită reputaţiei de specialist în  pieţe emergente a lui Mark Mobius, preşedinte executiv al  Templeton Emerging Markets Group.

Fondul Proprietatea (FP) este cel mai mare fond închis de investiţii din lume care este listat la o bursă, potrivit specialiştilor băncilor de investiţii pe care i-am consultat“, a mai spus Greg Konieczny.

FP are active nete în valoare de peste 15,1 miliarde de lei, iar valoarea activululo net pe acţiune este de 1,1782 lei,  cu peste 50% mai mare decât preţul acţiunii FP la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Pe 15 octombrie începe o ofertă publică de răscumpărare a circa 4,3 % din acţiunile fondului, la preţul de un leu / titlu.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO