1EUR = 4.7748 RON | Bucureşti 16 º

News

Fondul Proprietatea cumpără doar 7% din acţiunile proprii puse în vânzare de acţionarii săi, în cadrul ofertei publice

Vor fi cumpărate doar 7,4 din fiecare 100 de acţiuni puse în vânzare de acţionarii Fondului Proprietatea (FP), în cadrul ofertei publice de răscumpărarea derulate de FP până ieri, potrivit unui raport trimis la Bursă. FP va da  832,5 milioane de lei pe 750 de milioane de acţiuni.

03 dec, 2014 | | ECONOMICA.net

Indicele de alocare stabilit în cadrul ofertei publice de răscumpărare a acţiunilor ale  Fondului Proprietatea (FP)  este de 0,0741855191, potrivit unui raport al direcţiei de investment banking al Raiffeisen Bank, intermediarul ofertei.

Orice fracţiuni de acţiuni care rezultă din aplicarea indicelui de alocare va fi rotunjit în jos, până la un număr întreg de acţiuni, potrivit prospectului de ofertă.

Marţi, în ultima zi de derulare a ofertei publice, acţionarii FP au oferit peste 9,34 de miliarde de acţiuni, de 12,4 ori mai multe titluri decât volumul  maxim a ofertei, potrivit datelor Bursei de Valori Bucureşti (BVB) înscrise pe ecranele brokerilor.

În oferta publică derulată până marţi, Fondul Proprietatea a promis răscumpărarea a 750 de milioane de acţiuni proprii.

Articol în completare

Citeşte şi

Acţionarii Fondului Proprietatea au scos la vânzare 74% din acţiunile fondului în ultima zi a ofertei de răscumpărare


Oferta de "răscumpărare accelerată" a acţiunilor FP a vizat scoaterea din piaţă a unui pachet de 750 de milioane de acţiuni acţiuni (5,53% din total), la preţul de 1,11 lei/unitate. Oferta a început pe 3 noiembrie şi are ca scop, pe de o parte, creşterea preţului de piaţă al acţiunilor FP şi implicit reducerea diferenţei dintre acesta şi valoarea activelor fondului aferentă unei acţiuni.

FP a mai derulat o ofertă accelerată de răscumpărare, la finalul anului trecut, când a luat din piaţă 600 de milioane de acţiuni (4,35%), la preţul de 1 leu/unitate. La data respectivă, acţionarii ar fi vrut să vândă în ofertă peste 72% din FP. Gradul de subscriere a fost de peste 17,4 ori mai mare decât volumul cerut.

Totodată, oferta de răscumpărare are ca scop şi transferul de valoarea către acţionari. Casa de investiţii Elliott Associates, cel mai mare acţionar al Fondului Proprietatea (FP), a vândut 1% din acţiunile FP, în cadrul ofertei de răscumpărare derulată de Fond anul trecut.

Citeşte şi

Fondul Proprietatea a demarat în trombă în a patra campanie de răscumpărare de acţiuni

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO