1EUR = 4.8375 RON | Bucureşti 34 º

News

Fondul Proprietatea îşi atacă recordul absolut de preţ. A făcut profit de 15 milioane de lei în două luni

„Rezultatul exerciţiului“ înregistrat de Fondul Proprietatea (FP) la 31 august depăşea pragul de 530 de milioane de lei, potrivit raportului trimis vineri dimineaţă la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).   Preţul acţiuni FP creşte uşor, într-o piaţă fără direcţie, dominată de atenţia pentru oferta Nuclearelectrica.

13 sep, 2013 | ECONOMICA.net

Fondul Proprietatea (FP) a raportat un profit de 530,5 milioane de lei în primele opt luni din an, cu 15 milioane de lei mai mare decât la 30 iunie. Atunci profitul era mai mic cu 10,6% faţă de câştigul înregistrat în primul semestru al anului trecut.

Principala sursă de profit pentru FP sunt dividendele, iar cele mai mari surse de dividende sunt OMV Petrom şi Romgaz.

Averea Fondului Proprietatea (activele nete ale FP) au revenit peste pragul de 15 miliarde de lei, câştigând peste 185 de milioane de lei în două luni, până la 15,184 miliarde de lei.

Acţiunile FP au deschis şedinţa de tranzacţionare de vineri în creştere  uşoară până la un preţ de 0,7035 lei/titlu, la mai puţin de un ban de  maximul absolut de 0,71 lei.

Lichiditatea pieţei este însă foarte slabă, valoarea tranzacţiilor fiind de abia 800.000 de lei la ora 10.50. Investitorii sunt mai preocupaţi de oferta de vânzare Nuclearelectrica.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO