Fondul Proprietatea prezintă joi raportul „Romania Strategic Energy Market Outlook 2014 – 2025”

Fondul Proprietatea şi AT Kearney prezintă, joi, concluziile raportului 'Romania Strategic Energy Market Outlook 2014 - 2025', scrie Agerpres.
Economica.net - joi, 22 ian. 2015, 05:16
Fondul Proprietatea prezintă joi raportul

La eveniment vor lua cuvântul Michael Weiss, Partener, AT Kearney, Sorin Mîndruţescu, preşedinte, Comitetul Reprezentanţilor, Fondul Proprietatea, Mark Gitenstein, membru în Comitetul Reprezentanţilor, Fondul Proprietatea, şi Greg Konieczny, vicepreşedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group şi manager de portofoliu al Fondului Proprietatea.

Acţionarii Fondului Proprietatea vor lua circa 541 de milioane de lei din capitalul său social

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au votat în după amiaza de miercuri reducerea capitalului social al acestuia cu 5,26%, prin diminuarea valorii nominale a unei acţiuni FP de la 0,95 la 0,9 lei / titlu. Este a doua operaţiune de acest tip.

Peste 541 milioane de lei, rezultate din reducerea de capital social al Fondului Proprietatea (FP), vor fi distribuite investitorilor înregistraţi ca acţionari ai fondului la 24 iunie.

Adunarea generală extraordinară (AGEA) de miercuri a acţionarilor FP a validat propunerea administratorilor fondului de reducere a capitalului social prin diminuarea valorii nominale a acţiunilor, de la 0,95 la 0,9 lei / titlu.

Fondurile rezultate urmează să fie returnate acţionarilor înregistraţi în registrul acţionarilor al Fondului proporţional cu cota de acţiuni deţinute la data de înregistrare de 24 iunie 2015.

„Distribuţia de capital este în conformitate cu politica noastră anuală de distribuţie în numerar”, potrivit documentelor propuse adunării acţionarilor de către Franklin Templeton Investment Management, administratorul FP.

Este a doua operaţiune de acest tip, după ce, în a doua jumătate a anului trecut, acţionarii FP au primit alte 677 milioane de lei (150 mil. euro), în urma reducerei icpaitalului social de la 1 leu la 0,95 lei  / acţiune.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
O companie sud-coreeană va investi 810 milioane de dolari într-o uzină de componente de baterii în Ungaria
O companie sud-coreeană va investi 810 milioane de dolari într-o uzină de componente de baterii în Ungaria
Grupul sud-coreean EcoPro BM intenţionează să construiască o uzină în Ungaria care va produce catozi utilizaţi în ...
Mai multe gaze de la Petrom? Compania estimează reducerea declinului zăcămintelor și mizează pe  rezerve de 50 de miliarde de metri cubi în Marea Neagră
Mai multe gaze de la Petrom? Compania estimează reducerea declinului zăcămintelor și mizează pe  rezerve de 50 de miliarde ...
OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din sud-estul Europei mizează pe o scădere a declinului natural ...
Cresc accizele şi la bere, gaze şi energie electrică
Cresc accizele şi la bere, gaze şi energie electrică
Nivelul accizelor va creşte uşor anul viitor pentru aproape toate categoriile de produse, singura excepţie fiind ţigaretele, ...