1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

News

Fondul Proprietatea şi-a răscumpărat acţuni de 50 de milioane de lei în 5 zile

Fondul Proprietatea (FP) a reluat în ritm accelerat programul răscumpărărilor propriilor titluri, în condiţiile în care acestea devin tot mai scumpe. A achiziţionat peste 60 de milioane din acţiunile proprii aflate pe piaţă, între 25 şi 29 noiembrie.

03 dec, 2013 | | ECONOMICA.net

Fondul Proprietatea (FP) mai are de răscumpărat 118,5 milioane de acţiuni FP în cadrul actualului program şi se grăbeşte să o facă pentru a profita cât mai mult de nivelurile actuale ale preţuirilor.

Între 25 şi 29 noiembrie, managerii de la Franklin Templeton au FP au scos din piaţă peste 49,1 milioane de acţiuni, ridicând la aproape un miliard (928,4 milioane) numărul titlurilor răscumpărate. 

Programul de răscumpărare a acţiunilor FP este menit să crească preţul acestora şi să reducă diferenţa (discountul) dintre acesta şi valoarea unitară (pe acţiune) a activelor FP.

Au fost primele zile de astfel de tranzacţiii după oferta publică de răscumpărare, prin care FP a luat din piaţă 4,35% din acţiunile sale (600 de milioane) la preţul de 1 leu / tiltu.

Oferta a fost suprasubscrisă de peste 17 ori.

Recent, acţionarii FP au aprobat un nou program de răscumpărare, care vizează achiziţia altor peste 252,8 milioane de acţiuni, sau a 10% din valoarea capitalului social subscris la data relevantă (se va alege valoarea cea mai mică dintre acestea două), de îndată ce actualul program se va fi finalizat. Precizarea este necesară, pentru că, între timp, acţiunile ar putea fi anulate.

Franklin Templeton  este sub o presiune foarte mare venită din partea celor mai amri acţionari ai săi (printre care fondurile grupului american Elliott Associates), care vor o creştere accelerată a preţului de piaţă şi extragerea cât mai mare a unor profituri cât mai mari în urma investiţiilor lor.

 

 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO