Fondul Raiffeisen Benefit aplică strategia de randament absolut, din 23 octombrie

Fondul Raiffeisen Benefit, parte a Raiffeisen Asset Management, va adopta o strategie nouă - randamentul absolut (absolute return), începând cu 23 octombrie, care va permite generarea de randamente pozitive într-o gamă cât mai largă de scenarii de piaţă.
Economica.net - vin, 23 oct. 2015, 08:12
Fondul Raiffeisen Benefit aplică strategia de randament absolut, din 23 octombrie

Fondul va avea parte de o alocare mai flexibilă pe acţiuni şi instrumente alternative, alocare care pe termen lung ar putea genera o performanţă ajustată la risc superioară strategiei anterioare, scrie Agerpres.

‘Vrem să oferim clienţilor noştri instrumentele necesare pentru un randament cât mai mare în condiţii de siguranţă sumelor investite. Ne adaptăm permanent oferta la dinamica pieţei cât şi la nevoile clienţilor. Strategia implementată pentru Raiffeisen Benefit va completa portofoliul investitorilor, putând genera un randament atractiv, în condiţiile menţinerii unui profil de risc mediu’, arată Răzvan Szilagyi, Directorul General al Raiffeisen Asset Management (RAM), într-un comunicat.

Tot din 23 octombrie 2015, fondul închis de investiţii Raiffeisen Dolar Plus se va transforma în fond deschis de investiţii. Această modificare va facilita accesul investitorilor în fond, investitorii putând subscrie sau răscumpăra în mod continuu unităţi de fond.

Odată cu aceste modificări, portofoliile de obligaţiuni ale fondurilor de investiţii vor fi evaluate după regula ‘marcării la piaţă’.

Modificarea a fost anunţată în prima parte a anului 2014, iar depunerea documentaţiei pentru modificarea prospectelor a fost realizată la sfârşitul anului 2014. Această metodă de evaluare presupune reflectarea zilnică a valorii obligaţiunilor deţinute de fonduri.

‘Avem datoria faţă de investitorii noştri să acţionăm de fiecare dată când contextul de piaţă o cere. Dobânzile scăzute la depozite cu care ne confruntăm în această perioadă, ne-au determinat să căutăm şi să găsim soluţii care să îmbunătăţească perspectiva de randament a fondurilor noastre. Ne bucurăm că avem o confirmare din partea clienţilor noştri, activele fondurilor cu componenta de acţiuni administrate de noi depăşind 150 de milioane de euro’, a declarat Mihail Ion, Preşedintele Raiffeisen Asset Management (RAM).

Raiffeisen Asset Management este al doilea mare administrator de fonduri din România, cu active în administrare de 1,480 miliarde euro.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul pentru sprijinirea investițiilor în procesare ar putea fi ridicat la 15 milioane de euro
Plafonul sprijinului public pentru investiţiile în procesare ar putea fi modificat în Plan Naţional Strategic (PNS) la ...
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei furtuni foarte puternice
Sute de mii de locuințe au rămas fără curent electric și peste 1.300 de zboruri au fost anulate în SUA din cauza unei ...
Furtuna de zăpadă, care a lovit în acest weekend sudul SUA, lăsând mii de persoane fără curent electric şi determinând ...
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
Hidroelectrica a finalizat platforma pentru contractarea online, e funcțională. Urmează lansarea aplicațiilor mobile
La câteva luni după ce Hidroelectrica, cel mai mare producător de enegie electrică din țară, și furnizorul cu cel ...