1EUR = 4.8079 RON | Bucureşti 20 º

News

Un oraş din România va solicita fonduri europene de 4 milioane lei pentru o nouă pistă de biciclete

Primăria Sibiu va solicita fonduri europene de aproximativ patru milioane de lei pentru amenajarea unei piste de biciclete care să conecteze cartierul Ştrand cu parcul Sub Arini şi cu zona centrală, informează un comunicat al instituţiei. 

30 oct, 2018 | Agerpres

Proiectul ce vizează amenajarea din fonduri europene a unei noi piste de biciclete în municipiu se va afla pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local (CL) Sibiu de miercuri.

Pentru a putea fi obţinută finanţare europeană, proiectul trebuie să respecte reguli stricte, informează Primăria Sibiu. Aceste reguli prevăd ca pista de biciclete să măsoare un metru lăţime, să fie păstrată o distanţă de 0,5 metri faţă de traseul pietonal şi de un metru faţă de calea de circulaţie auto.

"Având în vedere aceste reguli, Primăria Sibiu a căutat trasee care să se preteze acestui tip de amenajare şi dimensiunilor necesare. Prezentul proiect care leagă cartierul Ştrand de cel mai mare parc al Sibiului şi de zona centrală este doar o primă etapă într-un proiect mai amplu care are ca scop creşterea atractivităţii acestui tip de transport, care oferă o mai mare mobilitate locuitorilor", se menţionează în comunicatul citat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO