1EUR = 4.7777 RON | Bucureşti 6 º

Imobiliare

Fonduri europene pentru restaurarea monumentului istoric Urbarialhaus şi a infrastructurii turistice din Băile Herculane

Primăria Băile Herculane și Primăria Sântana au semnat azi două noi contracte de finanțare prin Regio – Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, în valoare totală de 4,8 milioane euro, pentru dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear din Stațiunea Băile Herculane și pentru restaurarea Urbarialhaus (Casa urbarială).

 

02 iul, 2019 | | ECONOMICA.net

Primul proiect care ca obiectiv revitalizarea stațiunii Băile Herculane din județul Caraș-Severin, prin intervenții în infrastructura de turism. Astfel, se va interveni prin lucrări de construire/ reabilitare/ modernizare/ amenajare/ dotare, în termen de 3 ani de Ia semnarea contractului de finanțare, asupra unui număr de șase obiective de investiții: Izvorul Domogled, Troița de pe strada Domogled, Casa Piticilor / Izvorul Domogled 2, Spații verzi - Pavilionul 12, Izvorul Venera și Teatrul de Vară.

În urma realizării acestor investiții, se estimează o creștere a numărului preconizat de vizite Ia siturile din patrimoniul cultural și natural și atracțiile care beneficiază de sprijin - 4.229 vizite/ an. Valoarea totală a proiectului este de 14,1 milioane de lei dintre care 13,8 milioane de lei finanțare nerambursabilă.

Cel de-al doilea proiect contractat astăzi vizează restaurarea Casei urbariale - Urbarialhaus din orașul Sântana, județul Arad. Monumentul istoric va fi restaurat, conservat și pus în valoare, iar acolo vor fi dezvoltate un muzeu și spații culturale în care vor fi expuse obiecte de patrimoniu, exponate specifice tradițiilor zonei, contribuind astfel la transformarea orașului Sântana într-o zonă de interes turistic cultural. Totodată, proiectul prevede digitizarea obiectivului de patrimoniu.

Clădirea de pe strada Muncii nr. 60 are o suprafață desfășurată de 1.879 mp, cu un regim de înălțime Sp+P+1E. Valoarea totală a proiectului este de 8,7 milioane de lei, dintre care 7,8 milioane de lei reprezintă finanțare nerambursabilă. Perioada de implementare este de 35 de luni.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO