1EUR = 4.8344 RON | Bucureşti 34 º

Finanţe şi bănci

Fondurile de pensii finanţează Primăria Capitalei

Fondurile de pensii private au cumpărat obligaţiuni ale Capitalei de aproape 74 de milioane de euro, potrivit Jurnalului de tranzacţii mirsanu.ro. Numai fondurile administrate de ING au dat 40 de milioane de euro pe obligaţiunile emise de municipiul Bucureşti, pentru a refinanţa o datorie similară de acum 10 ani.

01 iun, 2015 | ECONOMICA.net

Fondurile de pensii administrate privat au cumpărat în aprilie obligaţiuni municipale de 326 de milioane de lei, iar Jurnalul de tranzacţii mirsanu.ro pune pe seama achiziţiei de obligaţiuni ale Primăriei Bucureştiului creşterea de aproape 11 ori faţă de martie a portofoliilor de obligaţiuni ale fondurilor de pensii.

Fondurile ING „au cumpărat obligațiuni București de aproape 40 mil. euro și o expunere de aproape 8% din emisiune, (...)  mai puţin decât ordinul iniţial de 10%, din cauza suprasubscrierii ofertei”, scrie Adrian Mîrşanu în Jurnalul de tranzacţii.
Pe lista investitorilor sunt și fondurile Generali, Allianz Țiriac, Aegon, dar și băncile locale mari BCR, BRD și UniCredit Țiriac.

Detalii în mirsanu.ro

Fondurile de pensii româneşti au cumpărat aproape cât Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care a investit 333 de milioane de lei (75 milioane euro) în emisiunea de obligaţiuni de 2,2 miliarde lei (500 milioane euro) lansată de Primăria Bucureşti, la sfârşitul lunii aprilie.

Citeşte şi:
UPDATE Obligaţiunile Bucureştiului s-au vândut la dobânzi între 2,8 şi 5,1%

şi

Primăria Bucureştiului trebuie să schimbe în euro cele 2,2 miliarde de lei, luate pe obligaţiuni. Prima tranzacţie la Bursă


loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO