Fondurile de investiţii îşi unesc resursele. Fondul Certinvest Dinamic va absorbi pe Certinvest Maximus

Fenomenul fuziunii fondurilor de investiţii mutuale continuă. SAI Certinvest a primit aprobarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) pentru fuziunea prin absorbţie a fondurilor deschise de investiţii Certinvest Dinamic (fond absorbant) şi Certinvest Maximus (fond absorbit), ambele aflate în administrarea companiei, portofoliul cumulat de active ajungând, astfel, la circa 45,6 milioane de lei.
Economica.net - vin, 06 iun. 2014, 08:18
Fondurile de investiţii îşi unesc resursele. Fondul Certinvest Dinamic va absorbi pe Certinvest Maximus

Fuziunea dintre Certinvest Dinamic (fond absorbant) şi Certinvest Maximus (fond absorbit) va avea loc pe data de 20 iunie, a precizat, vineri, compania.

Nu este prima operaţiunne de acest fel realizată de un administrator de investiţii. Nu demult Raiffeisen Asset Management îşi unea două fonduri, unul divbersificat (Raiiffeisen Benefit) preluând activele şi deci şi foraţ de plasament al unjuia de acţiuni (Raiffeisen Prosper)

Fondul rezultat din fuziunea de la Certinvest va purta denumirea de Certinvest Dinamic şi va deservi aproximativ 2.000 de investitori. Acesta va fi administrat în conformitate cu politica actuală de investiţii a fondului deschis de investiţii Certinvest Dinamic.

Certinvest va stabili rata de conversie a unităţilor de fond în funcţie de valorile unitare ale celor două fonduri. Astfel, începând cu data de 20 iunie 2014 (data fuziunii) toţi investitorii fondului Maximus vor deveni investitori în fondul Certinvest Dinamic, numărul de unităţi deţinute fiind alocat în baza ratei de conversie calculată şi certificată de depozitării celor două fonduri (BCR, respectiv BRD).

Potrivit reprezentanţilor companiei, decizia de a crea un singur fond a fost luată datorită portofoliului investiţional asemănător, pentru eficientizarea resurselor de administrare pe de-o parte şi pentru a beneficia de avantajul oferit de volumul crescut, pe de altă parte.

‘Fuzionarea celor două fonduri Certinvest este un pas logic în demersul nostru de optimizare a portofoliului de produse. Noul fond ne va permite accesarea unor oportunităţi investiţionale suplimentare şi ţintirea unor randamente superioare pentru investiţiile clienţilor noştri’, a declarat directorul general al Certinvest, Horia Gusta.

Fondul Maximus a intrat în administrarea Certinvest la începutul anului 2014, în urma preluării acestuia de la KD Investments România, în timp ce fondul Certinvest Dinamic a fost înfiinţat de Certinvest în anul 2001, situându-se, de-a lungul timpului, în topul performanţelor de pe piaţa fondurilor de investiţii.

La data preluării, respectiv martie 2014, activul fondului Maximus era de 26 milioane de lei. În prezent, la aproape trei luni de administrare Certinvest, activul fondului este de 32,9 milioane de lei, marcând o creştere de 26,5%.

În 2013, fondul Dinamic a obţinut un randament de 10,69%, în timp ce randamentul fondului Maximus, în acelaşi interval, a fost de 5,19%, conform certificărilor primite de la băncile depozitare ale fondurilor (BCR, respectiv BRD).

În ceea ce priveşte evoluţia activelor administrate, activele fondului Certinvest Dinamic au înregistrat o creştere de 12,6%, în cursul anului 2013.

Certinvest a luat fiinţă în anul 1994 şi are în prezent în administrare active de aproximativ 50 milioane de euro, distribuite în 16 fonduri de investiţii şi peste 200 portofolii individuale administrate.

Certinvest a dovedit de-a lungul anilor că este unul dintre cei mai dinamici şi inovatori administratori de pe piaţă. Compania a lansat primul fond fără comisioane de subscriere sau răscumpărare de pe piaţa românească (Certinvest Monetar) şi primul fond de obligaţiuni din România (Certinvest Obligaţiuni), primul fond imobiliar (Certinvest Properties RO) sau primul fond de investiţii în artă (Certinvest Artă Românească).

Certinvest este primul administrator care a lansat o platformă online de investiţii în fondurile administrate: www.Investonline.ro, prima platformă de testare gratuită a investiţiei în fonduri mutuale, www.invesTEAM.ro, precum şi primul blog corporate menit să aducă domeniul investiţiilor mai aproape de investitori, făcându-l mai transparent mai clar şi mai accesibil: www.Despreinvestitii.ro.

Te-ar mai putea interesa și
Statul chinez ar putea cumpăra milioane de case nevândute pentru a rezolva criza din sectorul imobiliar
Statul chinez ar putea cumpăra milioane de case nevândute pentru a rezolva criza din sectorul imobiliar
 Autorităţile chineze analizează o propunere conform căreia autorităţile locale din întreaga ţară ar cumpăra milioane de locuinţe nevândute, în ceea ce ar urma să fie una dintre cele......
Transelectrica a început să socotească energia injectată de prosumatori în sistemul energetic național
Transelectrica a început să socotească energia injectată de prosumatori în sistemul energetic național
Transelectrica, operatorul de transport și al sistemului energetic național (SEN), a început să publice unele date despre ...
PIB a crescut cu 0,5% în primul trimestru din acest an – date INS
PIB a crescut cu 0,5% în primul trimestru din acest an – date INS
Produsul Intern Brut a crescut cu 0,5% în primul trimestru al acestui an, comparativ cu trimestrul precedent, iar faţă ...
Skoda a actualizat Octavia, cel mai vândut model al mărcii cehe
Skoda a actualizat Octavia, cel mai vândut model al mărcii cehe
Producătorul ceh Skoda, parte a grupului Volkswagen, a anunțat o actualizare a modelului său de top, Octavia. Mașina ...