Forbes: Roger Federer este cel mai bine plătit sportiv din lume

Jucătorul elveţian de tenis Roger Federer se situează pe prima poziţie în clasamentul celor mai bine plătiţi sportivi din lume cu 106,3 milioane de dolari (95,5 milioane de euro) într-un an, potrivit unui clasament publicat vineri de revista americană Forbes, informează AFP, citată de Agerpres.
Economica.net - vin, 29 mai 2020, 16:11
Forbes: Roger Federer este cel mai bine plătit sportiv din lume

Deţinătorul recordului de turneuri de Mare Şlem câştigate (20), Federer este cel mai bine plătit sportiv al lumii graţie în special contractelor de publicitate şi parteneriatelor private, care i-au adus venituri de 100 milioane de dolari în perioada cuprinsă între 1 iunie 2019 şi 1 iunie 2020, luată în calcul de revista Forbes. Restul de 6,3 milioane de dolari provin din câştigurile din circuitul ATP.

Federer este al doilea sportiv în activitate, după Tiger Woods, care a depăşit pragul de 100 de milioane de dolari din venituri din publicitate într-un an.

Este pentru prima dată când un jucător de 38 de ani se situează în fruntea clasamentului celor mai bine plătiţi sportivi din lume, graţie în special parteneriatului recent cu marca japoneză de textile Uniqlo, care îi asigură venituri în valoare de 300 milioane de dolari pe 10 ani.

Elveţianul, care anul trecut se situa abia pe poziţia a cincea, devansează la limită jucătorul portughez de fotbal Christiano Ronaldo, care a câştigat 105 milioane de dolari în ultimele 12 luni. În cazul acestuia, principala sursă de venit este salariul, plătit de clubul său, Juventus Torino, în valoare de 60 de milioane de dolari, la care se adaugă venituri din publicitate şi promoţionale în valoare de 45 milioane de dolari.

Urmează îndeaproape jucătorul argentinian de fotbal de la FC Barcelona, Lionel Messi, cu venituri de 104 milioane de dolari, dintre care 72 milioane de dolari sub formă de salariu iar restul de 32 milioane de dolari din diferite parteneriate.

Pe locurile următoare se situează fotbalistul brazilian de la PSG, Neymar (cu 95,5 milioane de dolari) şi jucătorul vedetă de la echipa de baschet Los Angeles Lakers, LeBron James (88,2 milioane de dolari).

Prima femeie din acest clasament este jucătoarea japoneză de tenis Naomi Osaka, se clasează abia pe locul 29, cu venituri de 37,4 milioane de dolari într-un an.

De asemenea, primul francez din clasament este starul echipei de fotbal Paris SG, Kylian Mbappé, cu venituri de 33,8 milioane de dolari.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ministerul Sănătăţii: Primele două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România
Ministerul Sănătăţii: Primele două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România
Primele două cazuri cu varianta Omicron a virusului SARS-CoV-2 au fost confirmate în România, anunţă sâmbătă seara ...
Anunț pentru toți șoferii din România! S-a adoptat legea care schimbă semnificativ regulile: Despăgubiri mai mari la accidente, protecție în plus pentru șoferi, calculator nou pentru RCA
Anunț pentru toți șoferii din România! S-a adoptat legea care schimbă semnificativ regulile: Despăgubiri mai mari la ...
Parlamentul European a adoptat mai multe modificări ale Directivei Europene ce trasează regulile generale privind asigurarea ...
Valérie Pécresse este candidata dreptei franceze la alegrile prezidențiale de anul viitor
Valérie Pécresse este candidata dreptei franceze la alegrile prezidențiale de anul viitor
Valérie Pécresse, politiciana franceză care se autodescrie drept ''o treime Margaret Thatcher, două treimi Angela Merkel'', ...