Ford anunță noi opriri temporare ale uzinelor sale. Sunt afectate cinci uzine din SUA și una din Turcia

Grupul american Ford Motor Co a anunțat astăzi că lipsa semiconductorilor obligă compania să apeleze la noi opriri temporare ale unor uzine.
Robert Stan - joi, 15 apr. 2021, 15:04
Ford anunță noi opriri temporare ale uzinelor sale. Sunt afectate cinci uzine din SUA și una din Turcia

Criza globală de semiconductori forțează compania americană Ford să oprească temporar activitatea a cinci uzine din Statele Unite și a uneia din Turcia.

Compania cu sediul în Dearborn, Michigan, a anunțat pentru această lună stopări ale asamblării de vehicule la finalul lunii aprilie săptămânile pentru uzinele din Chicago, Flat Rock, Michigan și Kansas City, precum și implementarea unui program redus de lucru la fabrica sa din Ohio.

De asemenea, au fost stabilite perioade de nefuncționare la finalul lui aprilie și începutul lui mai pentru uzina de camioane din Louisville, Kentucky, dar și la fabrica de camioane din Golcuk, Turcia. Aceasta din urmă va opri liniile de asamblare de pe 8 mai până pe 31 mai.

Deși aceste stopări temporare ale producției se traduc în mii de mașini neproduse, Ford speră să compenseze unele dintre pierderi în a doua parte a anului.

Deocamdată, oficialii Ford s-au abținut să evidențieze cu cât va scădea producția din 2021 din cauza crizei de cipuri, însă surse ale Reuters susțin că problemele sunt mai mari decât s-a estimat inițial.

În martie, Ford anunța că se aștepta ca deficitul de semiconductori să aibă un impact financiar cuprins între 1 și 2,5 miliarde de dolari. În plus, compania a fost afectată și furtunile severe care au lovit statul Texas în această iarnă.

Dacă Ford nu a dorit să facă estimări cu privire la producția pierdută din cauza crizei de semiconductori, compania de cercetări de piață AutoForecast Solutions consideră că acestea se vor ridica la circa 408.000 de vehicule.

În România, uzina Ford din Craiova a fost oprită din cauza crizei de semiconductori timp de opt zile în perioada 26 februarie – 10 martie. Având o producție zilnică estimată la circa 1.000 de mașini și 1.500 de motoare, uzina din Craiova a pierdut în perioada de oprire temporară circa de 8.000 de mașini și 12.000 de motoare.

Citește și:

– Ford Puma, cel mai bine vândut model al mărcii americane în România
– Ford, GM și Hyundai anunță întreruperi ale producției

Te-ar mai putea interesa și
Budapesta are cel mai ieftin curent electric dintre toate capitalele statelor din Uniunea Europeană
Budapesta are cel mai ieftin curent electric dintre toate capitalele statelor din Uniunea Europeană
Gospodăriile din Budapesta au plătit în august cel mai scăzut preţ la energie electrică în rândul capitalelor din UE, a anunţat miercuri Autoritatea de reglementare în domeniul energiei şi......
ANOFM: 25.753 de locuri de muncă vacante sunt înregistrate la nivel național
ANOFM: 25.753 de locuri de muncă vacante sunt înregistrate la nivel național
Un număr de 25.753 de locuri de muncă erau disponibile la nivel naţional, miercuri, în evidenţele Agenţiei Naţionale ...
Comisia Europeană va sfătui statele membre cum sa-și protejeze cetățenii de scumpirea utilităților, fără ca să încalce reglementările UE
Comisia Europeană va sfătui statele membre cum sa-și protejeze cetățenii de scumpirea utilităților, fără ca să ...
Comisia Europeană elaborează orientări privind măsurile pe care le pot lua statele membre UE pentru a gestiona problema ...
Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei are bani să suporte creșterea subvenției la căldură, dar că e posibil să nu poată să facă asta
Nicușor Dan susține că Primăria Capitalei are bani să suporte creșterea subvenției la căldură, dar că e posibil ...
Primarul general, Nicuşor Dan, a declarat că, dacă va creşte preţul gigacaloriei, sunt bani pentru majorarea subvenţiei, ...