Ford, GM și Hyundai anunță întreruperi ale producției

Companiile americane Ford și General Motors, precum și cea coreeană Hyundai au anunţat că vor suspenda temporar producţia într-o serie de fabrici din cauza lipsei de microprocesoare care afectează tot sectorul auto.
Robert Stan - vin, 09 apr. 2021, 13:33
Ford, GM și Hyundai anunță întreruperi ale producției

Compania Hyundai Motor Co din Coreea de Sud a anunțat că a decis să suspende producția timp de două zile, începând de luni, la uzina Asan, sursa a circa 300.000 de vehicule în fiecare an. Conform oficialilor mărcii, suspendarea producției este cauzată de „condițiilor de aprovizionare cu semiconductoari pentru unitățile de control ale grupului de propulsie.

„Monitorizăm îndeaproape situația pentru a lua măsuri prompte și necesareastfel încât să optimizăm producția în conformitate cu condițiile de aprovizionare”, au menționat cei de la Hyundai.

Totodată, Hyundai a anunțat încă de săptămâna trecută că va suspenda producția și la Ulsan, principala sa uzină sud-coreeană, din 7 aprilie până pe 14 aprilie din cauza problemelor de aprovizionare.

Este important de menționat că Hyundai a reușit să evite un succes până acum criza de semiconductori deoarece, spre deoasebire de majoritatea celorlalte companii auto, a avur tot timpul un stoc minim de componente, inclusiv cipuri.

Nici în America nu e mai bine

Americanii de la General Motors au anunțat și ei că sunt nevoiți să oprească temporar, timp de două săptămâni, liniile de asamblare de la fabrica de la Spring Hill, în Tennessee, unde sunt produse modelele Cadillac XT5, Cadillac XT6 şi GMC Acadia. În același timp uzina Lansing Delta Township care produce modelele Chevrolet Traverse şi Buick Enclave îşi va suspenda operaţiunile timp de o săptămână, începând din 19 aprilie.

În plus, fabrica de la Ramos, în Mexic, nu va mai produce modelul Chevrolet Blazer timp de şase zile, începând cu aceeaşi dată, dar va continua să fabrice modelul Chevrolet Equinox.

Pe de altă parte, GM a adăugat că terminalul de montaj de la Wentzville, unde se produc camionetele Chevrolet Colorado şi GMC Canyon, va reintra în funcţiune luni, după ce a fost oprit din 29 martie.

Cel mai mare producător auto din SUA îşi va extinde suspendările de producţie la fabricile din Fairfax, Lansing Grand River, ambele în SUA, şi Ingersoll, în Canada.

În paralel, Ford şi-a anunţat angajaţii că va suspenda acordarea vacanţei tradiţionale de două săptămâni din vară la majoritatea fabricilor din SUA pentru a recupera producţia „pe care a pierdut-o” în prima jumătate din 2021 din cauza lipsei de semiconductori. În mod normal, Ford opreşte producţia la majoritatea fabricilor la finele lui iunie – începutul lui iulie.

Totodată, producătorul auto a subliniat că săptămâna viitoare va opri producţia la fabricile de montaj de la Chicago şi Flat Rock din cauza lipsei de chip-uri, în timp ce la Kansas City nu va mai produce furgoneta Transit, dar va menţine în fabricaţie camioneta F-150. Fabrica din Ohio va funcţiona cu ture de lucru reduse.

Citește și:

– Companiile auto americane cer ajutor statului pentru rezolvarea crizei de semiconductori
– Strategia „Just-In-Time” din industria auto, vinovată pentru declanșarea crizei de semiconductori

Te-ar mai putea interesa și
Importurile indirecte de semințe de floarea-soarelui din SUA au invadat piața autohtonă. Creștere de peste 40% într-un an
Importurile indirecte de semințe de floarea-soarelui din SUA au invadat piața autohtonă. Creștere de peste 40% într-un ...
Fermierii români au cumpărat anul trecut din SUA semințe de floarea-soarelui în valoare totală de aproximativ 41,6 milioane de dolari, valoarea fiind cu 42% mai mare decât în 2019. Peste 87%......
1.000 de oameni vor fi concediați de la TAROM până la sfârșitul anului
1.000 de oameni vor fi concediați de la TAROM până la sfârșitul anului
Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a declarat joi la Antena 3 că de la operatorul aerian de stat, TAROM, au plecat ...
Germania va putea până la sfârșitul lui august să-și vaccineze toți adolescenții de peste 12 ani
Germania va putea până la sfârșitul lui august să-și vaccineze toți adolescenții de peste 12 ani
Germania va putea oferi vaccinarea împotriva COVID-19 tuturor adolescenţilor cu vârsta peste 12 ani până la sfârşitul ...
Ministerul Culturii organizează evenimente artistice cu ocazia maratonului de vaccinare din București
Ministerul Culturii organizează evenimente artistice cu ocazia maratonului de vaccinare din București
Începând de vineri (7 mai), ora 16:00, și până luni (10 mai), ora 08:00, la Biblioteca Națională din București și ...