Ford ar putea face o maşină low-cost la Craiova

Producătorul auto american Ford vrea să dezvolte un model low-cost bazat pe subcompactul Fiesta, care va fi vândut în întreaga lume, dar nu va va fi un brand independent low-cost, transmite site-ul inautonews.com. Oficialii Ford România au vorbit încă din 2011 despre un alt model de clasă B, pe lângă B-Max, ce va fi produs la Craiova.
Economica.net - lun, 10 sept. 2012, 10:55
Ford ar putea face o maşină low-cost la Craiova

Rămâne de văzut dacă americanii vor opta pentru un automobil low-cost pentru uzina de la Craiova sau se pregăteşte asamblarea unui B-Max Long Wheel Base în România, aşa cum declarau surse din interiorul companiei la sfârşitul lunii iunie.

Deşi Ford se concentrează pe dezvoltarea unui model low-cost, nu intenţionează să creeze un brand separat, aşa cum este Dacia, subsidiara Renault, scrie Agerpres. ‘Nu avem un plan ferm în acest moment, dar cu siguranţă este important să fim competitivi pe fiecare segment al pieţei’, a declarat directorul general al Ford, Alan Mulally. Acesta a adăugat: ‘Cercetăm oportunităţile din întreaga lume pentru a oferi o maşină al cărei preţ să fie sub cel al modelului Fiesta’.

Modelul, numit de ‘valoare B’, va avea aceeaşi mărime ca Fiesta, dar va costa mai puţin. Şeful Ford nu a dat detalii privind locul în care va fi produs noul model şi unde va fi vândut. Deja Ford are în Europa un model mai mic şi mai ieftin decât Fiesta, maşina de clasă mini Ford Ka, pe care Fiat o produce pentru Ford în Polonia.

Maşinile mini cum ar fi Ka nu sunt considerate modele capabile să devină maşini globale pentru că nu există multe pieţe unde să existe cerere pentru acest tip de vehicule. Dar Mulally crede că modelele mini ale Ford pot fi vândute pe plan mondial şi a explicat că preţul viitorului model low-cost produs de Ford va fi menţinut scăzut prin componentele produse în întreaga lume şi folosirea unui design global.

Săptămâna trecută, Ford a prezentat 15 modele noi sau restilizate pentru piaţa europeană, care vor fi lansate în următorii cinci ani, pentru a stimula vânzările. În timp ce alţi producători auto amână lansarea noilor modele din cauza cererii scăzute pentru maşini în Europa, şefii Ford au anunţat accelerarea prezentării de noi modele, extinzând gama de SUV-uri, restilizând celebrul Fiesta, modificând designul vehiculelor sale comerciale şi lansând medelul sport Mustang în Europa.

În România, Ford Motor a început în 25 iunie producţia de serie a noului model de automobile Ford B-Max la fabrica din Craiova. Noua fabrică de producţie a vehiculelor de la Craiova este rezultatul unei investiţii de peste 500 de milioane de euro (aproape 650 milioane USD) efectuate de Ford. În total, Ford investeşte peste 675 milioane euro (aproape 875 milioane USD) în producţia de motoare şi vehicule în România.

Te-ar mai putea interesa și
Fermierii vor primi subvenţia de 100 de euro începând din 15 mai
Fermierii vor primi subvenţia de 100 de euro începând din 15 mai
Plata subvenţiei de 100 de euro/hectar pentru sectorul vegetal pe cadrul de criză Ucraina, respectiv 100 euro/echivalent UVM pentru sectoarele suin şi avicol pentru capacitatea de producţie în......
Petrom confirmă: A semnat cu Saint-Gobain România un acord pentru furnizarea de energie verde
Petrom confirmă: A semnat cu Saint-Gobain România un acord pentru furnizarea de energie verde
OMV Petrom, cel mai mare producător integrat de energie din sud-estul Europei și Saint-Gobain România, parte a Grupului ...
Ford vrea să vândă în Europa maşini hibride şi alimentate cu gaz şi după 2030
Ford vrea să vândă în Europa maşini hibride şi alimentate cu gaz şi după 2030
Ford Motor ia în considerare să vândă în Europa maşini hibride şi alimentate cu gaz şi după 2030, o schimbare faţă ...
SUA adaugă 37 de entităţi chineze pe lista neagră, după incidentul cu balonul „spion”
SUA adaugă 37 de entităţi chineze pe lista neagră, după incidentul cu balonul „spion”
Statele Unite au adăugat joi pe lista lor neagră comercială 37 de entităţi chineze, printre care unele companii având ...