1EUR = 4.7790 RON | Bucureşti 10 º

Companii

Ford Craiova: 500 de angajaţi părăsesc compania pentru 16-24 de salarii compensatorii

Două treimi din cei 500 de angajaţi care ar trebui să plece de la Ford o vor face de bunăvoie. Astăzi a expirat termenul până la care salariaţii puteau depune cereri pentru disponibilizare voluntară. Ei vor primi între 16 şi 24 de salarii compensatorii, în funcţie de vechime, informează DIGI24.

19 dec, 2014 | Agerpres

Compania Ford a decis, în urmă cu o lună, să renunţe la 506 angajaţi din secţia de vehicule şi la 174 de angajaţi din secţia de motoare, informează DIGI24. În total, 20% dintre muncitorii fabricii de la Craiova. Decizia a fost luată, potrivit conducerii Ford, din cauza declinului vânzărilor. Oamenii au avut de ales: fie să se înscrie pe listele voluntare cu disponibilizaţi şi să încaseze salarii compensatorii, fie să aştepte să vadă pe cine va concedia angajatorul.

„Cum să părăseşti pentru o sumă de bani un loc de muncă. Banii se duc, pe urmă rămâi şi unde te duci?”, a spus un muncitor.

„Nu am optat pentru nimic. Suntem prea tineri ca să plecăm”, a spus un alt muncitor.

Au fost însă mulţi şi cei care au ales să primească banii şi să plece acasă.

„S-au înscris aproape 500 de colegi în acest program de încetare voluntară a contractelor de muncă. O cifră destul de mare, nu mă aşteptam să fie atât de mulţi”, a spus Ovidiu Cioroianu, lider de sindicat Ford.

Angajaţii vor primi între 16 salarii, cei care au mai puţin de cinci ani vechime, şi 24 de salarii compensatorii. Listele finale cu numele celor disponibilizaţi vor fi făcute publice în ianuarie. În momentul de faţă, la Craiova, se fabrică modelul Ford B Max şi motoarele Ecoboost de 1 şi 1,5 litri.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO