1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Companii

Ford România: Discutăm cu sindicatele un nou contract colectiv de muncă

Conducerea Sindicatului Ford a demarat un proces de consultare a membrilor cu privire la semnarea noului Contract colectiv de muncă pentru 2016-2017. Sindicaliştii sunt nemulţumiţi deoarece, în urma negocierilor cu patronatul, nivelul veniturilor salariale totale ar urma să fie aproape cel de anul trecut.

28 ian, 2016 | Agerpres

Ovidiu Cioroianu, preşedintele Sindicatului Ford Automobile Craiova, a declarat joi, pentru Agerpres, că în funcţie de răspunsul membrilor de sindicat la întrebarea dacă sunt sau nu de acord cu semnarea noului Contract colectiv de muncă, se va decide dacă se va semna documentul sau dacă se va declanşa un conflict colectiv de muncă. 'Este, dacă vreţi, un referendum în rândul membrilor de sindicat. Vom decide cum procedăm în continuare, în funcţie de rezultatul votului membrilor de sindicat', a spus Cioroianu.

Sindicatul Ford a încheiat miercuri negocierile pentru noul Contract colectiv de muncă pentru 2016-2017 care ar prevede ca veniturile salariale totale să fie aproape la nivelul celor de anul trecut.

Oficialii Ford susţin că sprijină anumite modificări ale Contractului colectiv de muncă, menite să ajute fabrica de la Craiova să devină mai competitivă şi mai eficientă.

'În ultimele luni, Ford România a lucrat împreună cu Sindicatul cu privire la negocierea noului Contract colectiv de muncă. Compania noastră sprijină anumite modificări cheie ale Contractului colectiv de muncă, menite să ajute fabrica de la Craiova să devină mai competitivă şi totodată mai eficientă. Aceste modificări corecte şi oneste pe care compania noastră le-a prezentat Sindicatului sunt destinate să plaseze fabrica de la Craiova într-o poziţie puternică în ceea ce priveşte viitorul sau în sistemul global de producţie Ford. Fabrica de la Craiova este una dintre cele mai moderne facilităţi de producţie pe care Ford le deţine în Europa, fiind dotată cu tehnologie de ultimă generaţie, în care s-a investit peste 1 miliard de euro. Suntem încrezători că împreună cu Sindicatul şi cu ajutorul angajaţilor noştri vom face tot ceea ce putem pentru a atrage un volum de muncă suplimentar şi securiza totodată noi oportunităţi de afaceri pentru Ford Craiova', afirmă oficialii Ford, într-o declaraţie remisă, joi, presei.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO