Ford Pro a dat primele detalii despre modelul electric E-Transit Custom

Ford Pro, divizia de vehicule comerciale a grupului american, a dat primele detalii despre modelul E-Transit Custom produs de Ford Otosan, compania care deține și uzina de la Craiova.
Robert Stan - Dum, 11 sept. 2022, 22:26
Ford Pro a dat primele detalii despre modelul electric E-Transit Custom

Ford Pro a prezentat E-Transit Custom, versiunea complet electrică a celei mai vândute furgonete din Europa. Jurnaliștii Economica.net au putut testa varianta E-Transit și au descoperit, sub embargo, versiunea E-Transit Custom la evenimentul de lansare a diviziei Ford Pro care a avut loc la Barcelona în mai 2022.

Pe baza unor studii efectuate alături de întreprinderile mici și mijlocii, Ford asigură clienților E-Transit Custom experiențe bazate pe conectivitate în cloud și tehnologii digitale – care pot evolua toate prin actualizările software Ford Power-Up, pe parcursul vieții vehiculului.

„Ford Pro și E-Transit Custom redefinesc ceea ce poate face un vehicul comercial – conducând companiile într-o nouă era digitală. Clienții noștri au făcut din Transit Custom cel mai popular vehicul comercial din Europa și i-am ascultat de peste 50 de ani. Noul E-Transit Custom a fost proiectat și construit pentru a satisface nevoile lor – un Transit pentru noua eră, dar unul care poate să se înhame la muncă grea atunci când este nevoie,” a declarat Jim Farley, președinte și CEO, Ford Motor Company.

Tehnologia de ultimă generație a bateriei noului Ford E-Transit Custom permite o autonomie de 380 km și o putere de încărcare de până la 125 kW. Vehiculul va oferi performanțe aplicabile unei game largi de nevoi ale clienților – toate susținute de soluțiile complete Ford Pro pentru a gestiona și optimiza încărcarea.

Pentru a maximiza productivitatea în timpul zilei de lucru, E-Transit Custom oferă noi soluții digitale pentru livrări multi-drop și acces facil la cabină și la compartimentul de încărcare. Cabina este, de asemenea, un centru de afaceri, cu conectivitate 5G și un spațiu de lucru flexibil, care include funcții inteligente precum un volan care se pliază pentru a deveni un suport ergonomic pentru laptopuri și tablete.

Inovația digitală este combinată cu capacitatea de încărcare fără compromisuri. E-Transit Custom poate livra o sarcină utilă de până la 1.100 kg, are o podea joasă cu acces facil și o capacitate maximă de remorcare de 2.000 kg. Suspensia independentă a punții din spate și puterea motorului, etalon în segment, ajută la furnizarea unui nivel ridicat al ținutei de drum.

„Susținut de ecosistemul digital Ford Pro, E-Transit Custom oferă o propunere cu adevărat revoluționară clienților europeni de furgoane. Aceste companii vitale contribuie cu 786 de miliarde de euro la economia Europei 5 și E-Transit Custom poate oferi un spor de productivitate atât de necesar pe măsură ce trec la vehiculele electrice”, consideră Ted Cannis, CEO al diviziei Ford Pro.

E-Transit Custom va fi asamblat, alături de E-Transit la uzinele Ford Otosan din Turcia, producția urmând să înceapă în toamna anului 2023. Varianta de bază, E-Transit, a fost comandată deja în 8.300 de unități. Conform oficialilor Ford, E-Transit Custom este unul dintre cele patru vehicule comerciale electrice Ford Pro noi care vor veni în Europa până în 2024. Având în vedere declarațiile anterioare ale acestora, este de așteptat ca următoarele două vehicule comerciale electrice să fie E-Transit Courier și E-Tourneo Courier, modele care vor fi asamblate la uzina Ford Otosan din Craiova alături de Ford Puma Electric și de varaiantele termice ale celor trei modele.

Noul sistem de propulsie electric al E-Transit Custom a fost conceput pentru a ajuta întreprinderile mici și comercianții independenți – care anterior se bazau pe sistemele de propulsie diesel pentru a-și susține nevoile de afaceri – să treacă la electro-mobilitate.

„Transit Custom este un model greu de îmbunătățit – este cel mai bine vândut furgon din Europa și cel mai bine vândut vehicul de anul trecut în Marea Britanie – dar noul E‑Transit Custom este un salt uriaș înainte pentru clienții noștri”, a spus Hans Schep, General Manager al diviziei europene a Ford Pro.

Pachetul de baterii de 400 de volți și 74 kWh utilizabili de la E-Transit Custom folosește celule avansate de 82 Ah regăsite și la Ford F-150 Lightning, pentru a oferi o densitate de energie cu 12% mai mare decât la E‑Transit. Bateria permite o autonomie de până la 380 km – de peste patru ori mai mult decât kilometrajul mediu zilnic pe care l-au parcurs șoferii utilitarelor de o tonă, clienți ai Ford Pro.

Și, dacă tot vorbim despre clșienți, aceștia vor putea alege între două versiuni de putere pentru motor – 100 kW sau 160 kW (135 CP sau 217 CP – în funcție de necesitățile lor. Ambele versiuni oferă un cuplu de 415 Nm.

Motorul electric este montat direct pe podeaua din spate a vehiculului, eliminând necesitatea unui subcadru dedicat și este rotit la 90 de grade pentru a maximiza spațiul de încărcare și a reduce greutatea și complexitatea. Sistemul de propulsie electric oferă o capacitate de remorcare de până la 2.000 kg, ceea ce înseamnă că E-Transit Custom ar putea înlocui vehiculele diesel.

Proprietarii de E-Transit Custom vor beneficia de caracteristicile personalizate ale Ford Pro E-Telematics – gratuite pentru un an – care folosesc date live pentru a ajuta operatorii să monitorizeze locația, eficiența și starea de sănătate a vehiculelor lor pentru o productivitate maximă.

Software-ul acceptă, de asemenea, soluții optimizate de încărcare a bateriilor, cu informații specifice pentru un EV, cum ar fi opțiunile de încărcare, starea de încărcare și autonomia rămasă, cu praguri de alertă personalizabile. Proprietarii pot programa, de asemenea, ca bateria și cabina lui E-Transit Custom să fie încălzite sau răcite înainte de a lucra.

E-Transit Custom este primul vehicul electric care folosește tehnologia pompei de căldură cu injectare de vapori pentru a încălzi și răci cabina, echipare standard pentru toate vehiculele. Acest nou sistem este conceput pentru a oferi o eficiență energetică îmbunătățită pentru o autonomie optimă de rulare.

Încărcătorul de bord trifazat AC de 11 kW de la E-Transit Custom este capabil să reîncarce complet bateria în 7,8 ore, astfel încât clienții vor putea reîncărca complet bateria peste noapte. Aceștia pot urmări oricând starea de încărcare folosind aplicația pentru smartphone FordPass Pro.

E-Transit Custom suportă și încărcarea rapidă DC de până la 125 kW pentru o reîncărcare de la 15% la 80% în doar 41 de minute. Un nou profil de încărcare permite reîncărcări rapide la nevoie – în testele de laborator, sistemul a furnizat 38 km de autonomie în doar cinci minute folosind o stație de 125 kW.

Ca autoutilitară, E-Transit Custom oferă volume de încărcare de la 5.8 la 9.0 mc., cu o sarcină utilă de până la 1.100 kg și o lungime maximă de încărcare de 3.450 mm. Sunt disponibile și modele de caroserie cu cabină dublă (DCIV) și kombi, toate cu ampatament scurt sau lung și acoperiș jos sau înalt.

Este interesant de menționat că inginerii Ford Pro anticipează că E-Transit Custom va oferi costuri de operare mai mici în comparație cu un vehicul diesel echivalent. Pe lângă costuri mai mici, clienții pot beneficia de un timp de funcționare maximizat prin sistemul online FordLiive. Proprietarii E-Transit Custom pot accesa beneficiile acestuia activând modemul încorporat și înscriindu-se într-un pachet Ford Pro Software.

Toate variantele Transit Custom vor fi construite de Ford Otosan – joint venture-ul Ford din Turcia. Fabrica dispune de facilități de producție și asamblare de baterii de ultimă generație, care întăresc poziția Ford Otosan ca centru de top pentru producția de vehicule comerciale și locul de producție european pentru Transit.

Te-ar mai putea interesa și
O vilă interbelică din centrul Bucureștiului e scoasă la vânzare pentru suma de 1.140.000 de euro
O vilă interbelică din centrul Bucureștiului e scoasă la vânzare pentru suma de 1.140.000 de euro
O vilă interbelică ridicată în stil eclectic și decorată cu zeități mitologice se vinde cu 1.140.000 de euro pe Storia, platforma de imobiliare lansată de OLX. Imobilul este situat pe o......
Antony Blinken: China nu furnizează direct Rusiei arme, rachete şi muniţii. În schimb furnizează maşini-unelte, micro-electronică şi optică
Antony Blinken: China nu furnizează direct Rusiei arme, rachete şi muniţii. În schimb furnizează maşini-unelte, micro-electronică ...
Secretarul american de stat Antony Blinken a declarat luni că, deşi China nu furnizează Rusiei arme şi muniţii, oferă ...
Brandul de produse cosmetice coreene KORIKA intră în România, în rețeaua de magazine Notino
Brandul de produse cosmetice coreene KORIKA intră în România, în rețeaua de magazine Notino
KORIKA, unul dintre cele mai apreciate branduri de produse cosmetice coreene din Europa, intră în magazinele Notino din ...
Omul de afaceri Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un proiect de educație pentru antreprenorii și managerii din România
Omul de afaceri Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un proiect de educație pentru antreprenorii ...
Ștefan Mandachi și economistul Iancu Guda lansează BIZZ Accelerator, un program de educație financiară de tip e-learning, ...