Ford reduce temporar producţia celui mai profitabil model, din cauza lipsei de semiconductori

Ford Motor a anunţat că din 8 februarie va reduce temporar producţia, timp de o săptămână, la două fabrici din SUA, Dearborn şi Kansas, unde se fabrică cel mai profitabil model, camioneta F-150, din cauza lipsei de semiconductori, transmite Reuters.
Economica.net - vin, 05 feb. 2021, 05:57
Ford reduce temporar producţia celui mai profitabil model, din cauza lipsei de semiconductori

Al doilea producător auto din SUA „lucrează îndeaproape cu furnizorii pentru rezolvarea potenţialelor probleme legate de lipsa de cipuri pentru industria auto şi face eforturi pentru a prioritiza producţia vehiculelor cheie”, a informat un purtător de cuvânt.

Şi compania niponă Mazda Motor a anunţat joi că luna aceasta va înregistra din aceeaşi cauză o reducere a producţie cu 7.000 de vehicule, în timp ce grupul Stellantis încetineşte producţia la fabrica Melfi din Italia săptămâna viitoare, iar peste 7.000 de angajaţi vor fi în şomaj tehnic.

Producătorul auto nipon Nissan va fabrica mai puţine camioane, din cauza lipsei de semiconductori, la fabrica din Canton, Mississippi.

Aceste decizii sugerează că problema care îi afectează pe toţi producătorii auto ar putea să se agraveze.

Bosch şi Infineon au avertizat asupra problemelor legate de lipsa de cipuri, care complică redresarea industriei auto în urma pandemiei.

Şi alţi producătorii auto din întreaga lume, printre care General Motors, Subaru Corp, Toyota Motor Corp, Volkswagen şi Fiat Chrysler, închid liniile de asamblare pe fondul lipsei de cipuri pentru industria auto. Acestea sunt utilizate de pe o gamă largă de aplicaţii precum sisteme de asistenţă şi controlul navigaţiei. În medie, un autoturism utilizează între 50 şi 150 de cipuri.

Germania, Franţa şi alte 17 state membre UE au convenit să îşi unească forţele şi să investească în tehnologii pentru procesoare şi semiconductori, componente cheie pentru dispozitivele conectate la internet şi procesarea datelor, în încercarea de a ajunge din urmă SUA şi Asia.

În prezent, ponderea Europei din piaţa globală de semiconductori, evaluată la 440 miliarde de euro, este de aproximativ 10%, iar UE se bazează pe cipurile produse peste hotare. O astfel de dependenţă de cipurile şi alte produse care vin din străinătate a fost scoasă la lumină în timpul pandemiei.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România

Te-ar mai putea interesa și
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în prealabil a fost realizată reorganizarea instituţională şi dacă există......
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Galați anunță începrea lucrărilor de modernizare la Stația de pompare „Turnul de Apă”, veche de 130 de ani
Primăria Municipiului Galați și operatorul regional Apă Canal S.A. au au început lucrările pentru modernizarea stației ...