Ford va investi 29 miliarde de dolari în vehicule electrice şi autonome

Ford Motor a anunţat joi majorarea investiţiilor în vehicule electrice şi autonome la 29 miliarde de dolari, chiar dacă a raportat pierderi de 2,8 miliarde de dolari, sau 0,70 dolari pe acţiune, în trimestrul patru din 2020, transmit MarketWatch, Bloomberg şi Reuters, scrie Agerpres.
Economica.net - vin, 05 feb. 2021, 07:17
Ford va investi 29 miliarde de dolari în vehicule electrice şi autonome

Vânzările Ford au scăzut în ultimele trei luni din 2020 la 36 miliarde de dolari, de la 39,7 miliarde de dolari în trimestrul patru din 2019. Analiştii se aşteptau la pierderi de 0,07 dolari pe acţiune şi la vânzări de 36,8 miliarde de dolari.

Al doilea producător auto din SUA a avertizat că în primul trimestru din acest an ar putea înregistra pierderi din cauza lipsei de semiconductori pe plan global.

Pe ansamblul anului trecut, Ford a raportat pierderi nete de 1,3 miliarde de dolari, sau 0,32 dolari pe acţiune, faţă de un profit modest în 2019, de 0,01 dolari per titlu.

Compania estimează câştiguri operaţionale de 8 – 9 miliarde de dolari în 2021, dar reducerea producţiei din cauza lipsei de cipuri pentru industria auto ar putea reduce câştigurile operaţionale ale Ford în acest an cu 0,1 – 2,5 miliarde de dolari,  scrie Agerpres.

Ford îşi va dubla investiţiile în vehicule conectate, urmând să investească 22 miliarde de dolari în electrificare până în 2025. Anul trecut, Ford anunţase că va face investiţii de 11 miliarde de dolari pentru a lansa 40 de modele de automobile electrice şi hibride.

De asemenea, compania va investi şapte miliarde de dolari în dezvoltarea tehnologiei pentru vehicule autonome.

„Ne accelerăm toate planurile”, inclusiv adăugarea de noi modele electrice în portofoliul nostru şi majorarea capacităţii de producţie a bateriilor, a afirmat directorul general Jim Farley.

În trimestrul patru din 2020, Ford a început vânzarea modelelor electrice Mustang, Bronco Sport şi a camionetei F-150, care „ar urma să aibă o contribuţie semnificativă la rezultatele din 2021”, a informat compania.

Acţiunile Ford au urcat cu 2,5% după închiderea şedinţei bursiere, la 11,65 dolari, după ce în ultimele 12 luni au înregistrat un avans de 24%.

Ford, al doilea mare producător auto din SUA, este prezent şi pe piaţa din România. 

Te-ar mai putea interesa și
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației Ruse, moștenitoarea vechiului URSS
Isărescu, despre tezaurul României din Rusia: Avem o creanță validă, eligibilă și total legală asupra Federației ...
Declarația guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, se referă strict la tezaurul României transportat în timpul celui de-al doilea război mondial la Moscova. Isărescu a arătat că vorbește, în......
Fidelis – Ministerul Finanţelor listează la BVB titluri de stat în sumă de aproape 3,2 miliarde lei, cea mai mare valoare de la lansarea programului
Fidelis – Ministerul Finanţelor listează la BVB titluri de stat în sumă de aproape 3,2 miliarde lei, cea mai mare ...
Ministerul Finanţelor listează la Bursa de Valori Bucureşti titluri de stat Fidelis în sumă de aproape 3,2 miliarde ...
Elveţia anunţă o scădere semnificativă a activelor ruseşti îngheţate
Elveţia anunţă o scădere semnificativă a activelor ruseşti îngheţate
Valoarea activelor ruseşti îngheţate de Elveţia era de 5,8 miliarde de franci (6,36 miliarde de dolari) la finele lui ...
Aeroport Oradea: Selina Grup anunță finalizarea lucrărilor de extindere a pistei VIDEO
Aeroport Oradea: Selina Grup anunță finalizarea lucrărilor de extindere a pistei VIDEO
Selina Grup a anunțat că a finalizat lucrările de extindere a pistei Aeroportului Oradea, proiect finanțat prin POIM ...