Declaraţia de venit 2014: 600.000 de români depun. Cum o completezi

FORMULARUL 200 Până pe 26 mai, circa 600.000 persoane fizice, conform datelor de anul trecut, sunt obligate să depună la ANAF declaraţia privind venitul realizat în 2013 (Formularul 200). Cei care au obligaţia şi nu depun declaraţia de venit riscă o amendă cuprinsă între 50 şi 500 de lei.
Economica.net - mar, 22 apr. 2014, 21:04
Declaraţia de venit 2014: 600.000 de români depun. Cum o completezi

FORMULAR 200 Declaraţia se completează şi se depune la Administraţia Financiară de domiciliu, până la data de 26 mai. Declaraţia se poate depune direct la ANAF sau se poate trimite prin poştă. Adresele Administraţiilor financiare din toată ţara le găsiţi AICI.

Atenţie! Păstraţi documentele originale după care aţi completat declaraţia şi trimiteţi la ANAF, o dată cu Formularul 200, doar copiile lor.

Veniturile pentru care trebuie depusă declaraţia sunt: venituri din activităţi independente, unele venituri din investiţii (transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare, în cazul societăţilor închise, operaţiuni de vânzare-cumpărare de valută la termen, pe bază de contract), venituri din cedarea folosinţei bunurilor (chirii), venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură impuse în sistem real.

Declaraţia se completează pentru fiecare sursă şi categorie de venit. Pentru veniturile realizate într-o formă de asociere, venitul declarat va fi venitul net/pierderea distribuită din asociere.

Nedepunerea la termenele prevăzute de lege a declaraţiilor de venit de către persoanele fizice constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 500 lei.

Totodată nedepunerea declaraţiei fiscale dă dreptul organului fiscal să procedeze la stabilirea din oficiu a impozitelor, taxelor, contribuţiilor şi a altor sume datorate bugetului general consolidat.

Există anumite activităţi pentru care plăţile anticipate sunt finale, iar contribuabilii respectivi nu au obligaţia depunerii Formularului 200 – activităţile pentru care venitul net se stabileşte pe baza normelor de venit şi unele venituri din cedarea folosinţei bunurilor.

NU depun declaraţia persoanele fizice care au avut anul trecut venituri din salarii, pensii, salarii din străinătate, premii sportive, premii din jocuri de noroc, dobânzi, dividende, alocaţii şi şomaj.

 

De aici puteti descarca DECLARATIA DE VENIT 

Aici găsiţi un ghid de completare în Powerpoint  (ANAF a făcut această prezentare anul trecut, dar e valabilă şi anul acesta)

Puteţi găsi instrucţiunile de completare şi în ghidul care vine cu Declaraţia.

Te-ar mai putea interesa și
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un moment în care Erevanul pune şi mai mult sub semnul întrebării rolul......
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea ...
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
În contextul discuțiilor legate de închiderea supermarketurilor și hypermarketurilor în week-end sau reducerea programului ...
Poșta Română avansează spre viitor și face pasul către sortarea automatizată a coletelor. Licitație de peste 4 milioane de euro în București
Poșta Română avansează spre viitor și face pasul către sortarea automatizată a coletelor. Licitație de peste 4 milioane ...
Poșta Română se retehnologizează și face pasul către sortarea automatizată a coletelor prin organizarea unei licitații ...