1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Fost ministru al apărării britanic: Decizia lui Trump privind Siria evidenţiază importanţa NATO

Decizia preşedintelui american Donald Trump de a retrage trupele din nordul Siriei a reamintit lumii cât de importante sunt NATO şi SUA pentru pacea mondială şi pentru securitate, a declarat lordul Robertson, fost ministru al apărării în guvernul britanic condus de laburistul Tony Blair şi fost secretar general al Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord, informează sâmbătă Press Association.

12 oct, 2019 | Agerpres

Lordul Robertson a apreciat că politica externă "capricioasă" a preşedintelui american a făcut ca "actori foarte nepotriviţi să ajungă în prim plan". Totodată, fostul ministru al apărării britanic a descris Siria drept "un dezastru" şi "o tragedie modernă" şi l-a acuzat pe Trump că încearcă să distragă atenţia de la problemele cu care se confruntă în SUA.

Trump "a alertat oamenii atât asupra necesităţii NATO, cât şi a importanţei unui leadership american în lume. Fie că ne place sau nu leadership-ul american, avem nevoie de el în lumea de astăzi. (SUA) sunt unica superputere. Pentru moment ne aflăm în situaţia în care modul capricios al administraţiei Trump de a aborda politica externă a dus la o confuzie completă în lumea de astăzi şi a permis unor actori extrem de nepotriviţi să ajungă în prim plan", a apreciat lordul Robertson.

Referindu-se la Alianţa Nord-Atlantică, lordul Robertson a insistat că "cea mai mare forţă a NATO nu o reprezintă numărul de tancuri, nave sau avioane, ci valorile care stau la baza societăţilor democratice - o presă liberă, libertate de exprimare, statul de drept şi separarea bisericii de stat".

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO