1EUR = 4.8740 RON | Bucureşti -1 º

Companii

Fost şef de vamă în Giurgiu ajunge şef peste baronesa de Rothschild, în CA Electrica

Gicu Iorga, numit recent în funcţia de secretar general la Ministerul Energiei, va fi propus pentru un post în consiliul de administraţie la Electrica. Ulterior, va fi propus în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei.

28 apr, 2017 | | ECONOMICA.net

Gicu Iorga va fi propus de ALDE la Electrica, întâi pentru un post în Consiliul de Administraţie al Electrica şi, ulterior, va fi avansat în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie, potrivit unor surse politice.

Contactat de ECONOMICA.NET, Gicu Iorga a spus că deocamdată nu ştie nimic despre această numire. “Nu pot nici să vă confirm, nici să vă infirm” a spus Iorga, după care ne-a transmis să-l căutăm pe data de 2 mai.

Actualul preşedinte al Consiliului de Administraţie este Cristian Buşu, fost secretar de stat în Ministerul Economiei, care a primit acest mandat pentru un an, la finalul lui decembrie.

Electrica grupează trei dintre cele opt societăţi regionale de distribuţie şi furnizare a energiei electrice, singurele care nu au fost vândute investitorilor strategici. Compania a fost listată pe bursă, iar statul, care nu mai este acţionar majoritar, a rămas totuşi cel mai mare acţionar, cu 48%. Din Consiliul de Administraţie fac parte unele persoane neafiliate politic, nume grele, ca baronesa Arielle Malard de Rothschild, Willem Schoeber, sau Pedro Mielgo Alvares, impuşi de acţionarii privaţi.

Electrica se află în coordonarea Ministerului Energiei, ca toate companiile energetice deţinute de stat, care este condus de Toma Petcu, de la ALDE, şi tot din Giurgiu

Gicu Iorga a ocupat mai multe funcţii în administraţia locală din Giurgiu, fiind şef al Vămii, consilier al prefectului şi angajat la Finanţe. 

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO