1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

Finanţe şi bănci

Foşti bancheri, trimişi în judecată în Germania pentru delapidarea statului cu peste 7 miliarde de euro

Doi foşti bancheri britanici au fost trimişi în judecată în Germania săptămâna aceasta, în primul proces ce vizează un caz de evaziune fiscală de asemenea amploare, ce ar fi privat Trezoreria germană de cel puţin 7 miliarde de euro într 2006 şi 2012, scrie publicaţia eu-ocs.com, potrivit News.ro. 

07 sep, 2019 | News.ro

Martin Shields, în vârstă de 41 de ani, şi Nicholas Diable, de 38 de ani, au un total de 33 de capete de acuzare pentru evaziunea fiscală a unor venituri ce cumulează peste 447 milioane de euro, pe care aceştia nu le-ar fi declarat către Trezoreria germană, notează publicaţia European Observatory of Crimes and Security.

Cei doi foşti angajaţi ai HypoVereinsbank(HVB), iar ulterior ai Ballance Capital, un fond de investiţii cu reprezentanţe la Londra, Insulele Cayman, Gibraltar şi Insulele Virgine Britanice, ar putea fi condamnaţi la până la zece ani de închisoare, dacă Tribunalul din Bonn va dovedi vinovăţia lor, potrivit publicaţiei.

Frauda consta în cumpărarea şi vinderea de acţiuni cu puţin timp înainte de ziua colectării dividendelor, atât de rapid încât administraţia financiară nu putea identifica proprietarul real al acestora, conform publicaţiei „The Guardian”.

Această operaţiune, ce necesita acordul unora dintre investitori, a permis conspiratorilor să revendice rambursarea unor impozite pe dividende. Această schemă, executată pe cuprinsul Europei, a costat Germania cel puţin 7,2 miliarde de euro, până când o schimbare legislativă din 2012 a făcut acest gen de operaţiuni imposibil.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO