1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 15 º

Finanţe şi bănci

Foşti traderi de la Deutsche Bank şi Barclays, acuzaţi în Marea Britanie de manipularea ratelor dobânzilor Euribor

Biroul pentru Fraude Majore din Marea Britanie (SFO) a acuzat zece foşti angajaţi ai Deutsche Bank şi Barclays de manipularea ratelor dobânzilor Euribor, transmit Bloomberg şi Reuters, citate de Agerpres.

13 noi, 2015 | Agerpres

Şase foşti angajaţi ai Deutsche Bank şi patru de la Barclays vor fi acuzaţi de conspiraţie pentru fraudă şi vor apărea în faţa magistraţilor în 11 ianuarie, a anunţat vineri SFO.

Purtătorii de cuvânt ai celor două bănci au refuzat să comenteze informaţia.

În mai, autorităţile de reglementare din SUA şi Marea Britanie au anunţat că cinci bănci importante vor plăti amenzi de şase miliarde de dolari pentru manipularea pieţei valutare şi a dobânzii Libor. Decizia vine după ce, în 2014, autorităţile au amendat şase bănci cu 4,3 miliarde dolari pentru că nu au reuşit să-i oprească pe traderii lor să manipuleze piaţa valutară mondială, estimată la 5.000 de miliarde de dolari pe zi.

Băncile sunt acuzate că au împărţit informaţii şi şi-au coordonat tranzacţiile pentru a manipula piaţa valutară într-un mod care să le favorizeze.

Dobânzile Libor sunt fixate zilnic de British Bankers Association, pe baza datelor pe care le primeşte de la un grup de 16 bănci. Libor este un indicator de referinţă pentru produse financiare în valoare de peste 300.000 de miliarde de dolari, fiind unul dintre cei mai urmăriţi indici din lume. Euribor este stabilit zilnic la Bruxelles de un grup de aproximativ 40 bănci, pe baza dobânzilor la care băncile estimează că se pot împrumuta între ele.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO