Foştii directori generali ai UM Sadu, Lori Boian şi Nicolae Dijmărescu, vor fi cercetaţi în libertate

Foştii directori generali ai UM Sadu Lori Boian şi Nicolae Dijmărescu vor fi cercetaţi în libertate, după ce Tribunalul Gorj a respins, miercuri, propunerea de arestare preventivă, între timp procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj dispunând reţinerea altui coleg al acestora.
Economica.net - mie, 04 sept. 2013, 20:44

Lori Boian, director general adjunct al Romarm în prezent, s-a prezentat singur la instanţa de judecată, după ce, în cursul zilei, ordonanţa de reţinere pe 24 de ore a expirat, pe parcursul judecăţii fiind lăsat în libertate şi celălalt fost director general al UM Sadu, Nicolae Dijmărescu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Ambii au interdicţie de a părăsi ţara în următoarele 30 de zile, decizia nefiind una definitivă.

Conform unui comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, dat publicităţii miercuri, cei doi foşti directori generali sunt acuzaţi de mai multe ilegalităţi, până acum instituţia comunicând că ambii ar fi învinuiţi doar de instigare la delapidare.

„Faţă de inculpatul Boian Gheorghe Lori, care a îndeplinit funcţia de director general al S.C. U.M. SADU S.A. în perioada 16.12.2005-16.06.2012, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru comiterea infracţiunilor de instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, evaziune fiscală şi spălare de bani. Faţă de inculpatul Dijmărescu Nicolae, care a îndeplinit funcţia de director general al S.C. U.M. SADU S.A. în perioada 20.12.2012-01.05.2013, procurorul a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale pentru comiterea infracţiunilor de instigare la delapidare cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, evaziune fiscală, spălare de bani, instigare la fals intelectual şi omisiunea sesizării organelor judiciare”, se menţionează de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

În cursul zilei de miercuri, procurorul de caz a dispus şi reţinerea pentru 24 de ore a directorului de producţie al UM Sadu, Lucian Gabriel Bogdan, care este considerat responsabil de modul în care uzina a introdus în procesul de producţie sute de tone de materie primă din „rezerva de mobilizare”, rezervă care în prezent nu mai există la uzina amintită.

Anchetatorii susţin că UM Sadu ar fi folosit ilegal în procesul de producţie „rezerva de mobilizare”, care constă în materia primă necesară producerii unei cantităţi mari de muniţie, necesară în caz de război.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Misavan va inaugura în februarie depozitul logistic din Parcul Industrial Miroslav din județul Iași
Producătorul și distribuitorul ieșean de produse profesionale de curățenie și dezinfecție Misavan a anunțat miercuri ...
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței de plafonare și compensare a facturilor la gaze și energie electrică. Vorbesc despre “grup infracțional organizat”
Sindicaliștii de la “Cartel Alfa” au făcut plângere penală la DNA împotriva Guvernului în chestiunea ordonanței ...
Confederația sindicală “Cartel Alfa” a sesizat DNA În legătură cu adoptarea, de către Guvern, a ordonanței de ...
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Statul și-a asumat să vândă cel puțin 20% din CE Oltenia până în 2026
Guvernul și-a asumat, în fața Comisiei Europene, să vândă cel puțin 20% din acțiunile deținute de statul român ...