Fostul ministru al Apărării, Sorin Frunzăverde, a murit la Spitalul de Urgenţă Reşiţa

Politicianul Sorin Frunzăverde s-a stins din viaţă, la 3 noiembrie 2019, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa, el suferind de mai mulţi ani de o boală foarte gravă la rinichi, au declarat, pentru AGERPRES, reprezentanţi ai unităţii medicale.
Economica.net - Dum, 03 nov. 2019, 10:54
Fostul ministru al Apărării, Sorin Frunzăverde, a murit la Spitalul de Urgenţă Reşiţa

Sorin Frunzăverde s-a născut la 26 aprilie 1960, în localitatea Bocşa, judeţul Caraş-Severin, conform cdep.ro.

A absolvit Facultatea de Metalurgie a Institutului Politehnic Bucureşti (1985), a fost doctor în ştiinţe economice, titlu obţinut în cadrul Universităţii de Vest din Timişoara (2000) şi doctor în ştiinţe militare în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare (2004).

Cariera profesională şi-a început-o la Combinatul Siderurgic Reşiţa unde, în perioada 1985-1991, a fost pe rând şef de atelier, şef de secţie şi şef serviciu. Din 1991 şi până în 1996 a ocupat funcţiile de preşedinte şi director general al Camerei de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin. În perioada 1992-1996 a fost consilier judeţean şi secretar al Comisiei Buget-Finanţe.

În 1996-1997, a fost preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, funcţie în care revine din iunie 2004, până în octombrie 2006. La alegerile locale de la 1 iunie 2008, a fost reales preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, obţinând 43,8% din voturile valabil exprimate.

Sorin Frunzăverde a fost preşedintele filialei Caraş-Severin a Partidului Democrat – Liberal încă de la înfiinţare şi vicepreşedinte al PDL (2000-2011). La Convenţia Naţională a PDL, desfăşurată în perioada 14-15 mai 2011, a fost ales prim-vicepreşedinte al partidului, obţinând 1.143 de voturi.

În perioada decembrie 1997-februarie 1998, a deţinut funcţia de ministru al Mediului, Apelor şi Pădurilor, pentru a prelua, ulterior, portofoliul Ministerului Turismului (aprilie-decembrie 1998).

Sorin Frunzăverde a fost ministru al Apărării Naţionale, între martie-decembrie 2000, în Guvernul Mugur Isărescu, precum şi în perioada octombrie 2006-aprilie 2007, în Guvernul Călin Popescu-Tăriceanu.

A condus Autoritatea Naţională pentru Turism între anii 1998-2000.

Sorin Frunzăverde a fost deputat de Caraş-Severin în legislatura 2000-2004, timp în care a fost secretar al Comisiei de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, membru al Comisiei de control a Serviciului de Informaţii Externe, vicepreşedinte al Grupului Parlamentar de prietenie cu Finlanda şi secretar al Grupului Parlamentar de prietenie cu Croaţia. A demisionat din Parlamentul României la 28 iunie 2004.

La alegerile europarlamentare din 25 noiembrie 2007, a fost ales deputat în Parlamentul European pentru mandatul 2007-2009, el candidând pe listele Partidului Democrat. A îndeplinit funcţia de şef al delegaţiei române din cadrul PPE-DE, vicepreşedinte al Subcomisiei de Securitate şi Apărare, titular în Comisia pentru Afaceri Externe şi supleant în Comisia de Dezvoltare.

Ca urmare a alegerii sale în funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Sorin Frunzăverde a demisionat la 4 iunie 2008 din Parlamentul European.

În martie 2012, Sorin Frunzăverde a demisionat din PDL, trecând la PNL şi candidând din partea USL pentru şefia Consiliului Judeţean Caraş Severin. La 7 aprilie 2012, Congresul extraordinar al PNL l-a desemnat vicepreşedinte al partidului prin modificarea Statutului.

La alegerile locale din 10 iunie 2012 a obţinut un nou mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, funcţie pe care a exercitat-o până la 18 aprilie 2016. 

Te-ar mai putea interesa și
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității acestora
Gheorghiță: De mâine se permite prezentarea directă în toate centrele de vaccinare din ţară, în limita capacității ...
Revenirea la normalitate devine din ce în ce mai mult o certitudine, însă doar prin vaccinare se poate atinge acest obiectiv, a declarat, vineri, preşedintele Comitetului naţional de coordonare......
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Macron le-a cerut Statelor Unite și Marii Britanii să nu mai blocheze exporturile de vaccinuri anti-COVID-19
Preşedintele francez Emmanuel Macron le-a cerut vineri ''anglo-saxonilor'', făcând aluzie la Marea Britanie şi SUA, să ...
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Cîţu: Începând de astăzi, românii se pot vaccina fără programare
Premierul Florin Cîţu a anunţat că, începând de vineri, toţi românii care vor să se vaccineze anti-COVID-19 o vor ...
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
CGMB a adoptata bugetul Capitalei pe acest an
Proiectul privind bugetul Bucureştiului pe acest an a fost adoptat, vineri, de Consiliul General al Capitalei (CGMB), cu ...