Fostul ministru Alexandru Petrescu este noul director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei dar şi fost ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat în guvernul Grindeanu, a declarat marţi, pentru News.ro, că a fost numit director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM).
Economica.net - mar, 18 iul. 2017, 13:04
Fostul ministru Alexandru Petrescu este noul director general al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri

„Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) trebuie să reprezinte unul dintre cele mai eficiente instrumente de susţinere a mediului antreprenorial, un liant între finanţatori şi mediul de afaceri”, a declarat Petrescu, pentru News.ro.

El afirmă că principalele obiective până la sfârşitul acestui an sunt consolidarea profitului şi diversificarea produselor de garantare pentru IMM-urile din sectoarele economice cu potenţial mare de creştere şi inovative.

”În acelaşi timp, ne vom concentra pe strategia de repoziţionare şi recâştigare a încrederii în relaţia cu sistemul bancar, cu accent pe rolul de informare, promovare şi încurajare a antreprenorilor români pentru a utiliza ca sursă de finanţare a dezvoltării business-ului fondurile europene şi creditele bancare. Vom continua şi optimiza implementarea programelor guvernamentale de sprijin a IMM-urilor, căutând să reorientam activitatea Fondului la raţiunea iniţială a existenţei acestuia: aceea de a sprijini IMM-urile în orice stadiu al evoluţiei”, a declarat Alexandru Petrescu.

În Guvernul Sorin Grindeanu, Alexandru Petrescu a fost ministru al Economiei şi ulterior ministru pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat.

Petrescu, fost vicepreşedinte PSD Diaspora, a fost numit director general al Poştei Române în iunie 2014, pe care a condus-o până când a fost numit ministru.

În mai 2015 a fost ales preşedinte al consiliului de administratie al CFR Călători, dar la sfârşitul anului a renunţat la funcţie.

Petrescu are dublă cetăţenie, română şi britanică, şi este “susţinător activ al comunităţii de români din Regatul Unit şi Irlanda”, potrivit datelor de pe site-ul propriu, www.alexpetrescu.com.

Petrescu este licenţiat în economie la Universitatea din Wales, fiind specializat în Business Administration.

În 2014 a fost membru în Asociaţia Română de Bună Administrare (ARBA).

În 2012 a fost preşedinte al Comisiei pentru Pregătirea şi Monitorizarea Procesului de Privatizare al Companiei Naţionale Poşta Română SA.

În 2011, Petrescu a fost vice-preşedinte al Raphaels Bank din Londra, una dintre cele mai vechi bănci independente din Marea Britanie, înfiinţată în 1787.

Din ianuarie 2010, a fost membru în board al MasterCard Customer Advisory Forum pentru promovarea şi sprijinirea la nivel guvernamental şi al autorităţilor de reglementare soluţiile financiare în România.

Petrescu a fost totodată consultant la Investment Banking pentru firme specializate în Servicii Financiare aferente Gryphon Investment Bank.

În anul 2006 a fost director pentru Europa de Business Development la Advanced Payment Solutions Ltd, London UK & Europe.

În 2002 a fost director Business Development la Chequepoint Ltd, London UK.

Te-ar mai putea interesa și
Podul peste Someş – Bode: Un obiectiv strategic, ce trebuie finalizat urgent
Podul peste Someş – Bode: Un obiectiv strategic, ce trebuie finalizat urgent
Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat marţi, la Satu Mare, că podul peste Someş trebuie dat în trafic în acest an, iar varianta de ocolire a municipiului, din care şi acest pod......
Scutul anti-rachetă de la Deveselu – Cinci ani de la inaugurarea Facilităţii Sistemului Aegis Ashore
Scutul anti-rachetă de la Deveselu – Cinci ani de la inaugurarea Facilităţii Sistemului Aegis Ashore
La summit-ul aniversar al Alianţei Nord-Atlantice din aprilie 2009, de la Strasbourg/Kehl, statele aliate au admis importanţa ...
Paşaportul COVID-19 românesc – Certificatele digitale verzi de test transmise de STS, verificate şi validate de către statele membre UE
Paşaportul COVID-19 românesc – Certificatele digitale verzi de test transmise de STS, verificate şi validate de ...
Certificatele digitale verzi care vor facilita libera circulaţie în Uniunea Europeană (UE) pe timpul pandemiei de COVID-19 ...
Hidroelectrica, buget uriaș pentru achiziții în regenerabil în acest an și următorii
Hidroelectrica, buget uriaș pentru achiziții în regenerabil în acest an și următorii
Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică al țării și, totodată, una dintre cele mai profitabile ...