Fostul ministru Dan Ioan Popescu rămâne fără 900.000 lei – decizie definitivă ÎCCJ

Judecătorii de la instanţa supremă au decis să-i confişte 900.000 de lei fostului ministru Dan Ioan Popescu, scrie ROMÂNIA TV. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că fostul ministru al Industriilor nu poate justifica această sumă din averea sa în urma unui proces care a durat ani buni. Decizia este definitivă.
Economica.net - vin, 27 nov. 2015, 08:46
Fostul ministru Dan Ioan Popescu rămâne fără 900.000 lei - decizie definitivă ÎCCJ

Fostul ministru în Cabinetul Adrian Năstase rămâne fără 900.000 de lei, ca urmare a deciziei ÎCCJ. Instanţa a decis în urmă cu 4 ani că fostul ministru şi soţia sa nu pot justifica 4 milioane de lei. Procesul s-a mutat apoi la Curtea de Apel, unde a fost depusă o contestaţie, instanţa stabilind că suma care nu poate fi justificată este de 900.000 de lei.

În final, instanţa supremă a respins toate contestaţiile şi a decis să-i confişte fostului ministru suma de 900.000 de lei.

În 2006, fostul procuror general Ilie Botoş a cerut Comisiei de control al averilor din ÎCCJ cercetarea declaraţiilor de avere ale lui Dan Ioan Popescu şi ale soţiei sale, la sesizarea Centrului de Resurse Juridice.

Comisia a stabilit atunci că soţii Elena şi Dan Ioan Popescu nu justifică legalitatea unor bunuri dobândite, în valoare de 46 miliarde lei vechi.

Ca urmare a acestei concluzii, comisia a decis instituirea sechestrului asigurător pe unele dintre cele 23 de bunuri imobile (terenuri şi case) din Bucureşti şi Azuga, obţinute de soţii Elena şi Dan Ioan Popescu în perioada decembrie 2000-decembrie 2004.

Este vorba despre: teren curţi – construcţii în suprafaţă de 490 mp, teren de 500 mp, teren curţi – construcţii de 801 mp, teren cu o suprafaţă totală de 1.669 mp, din care 978 mp fâneaţă şi 691 mp pădure, teren fâneaţă de 493 mp, teren de 475 mp, toate situate în intravilanul oraşului Azuga, un teren de 502 mp (523,67 mp din măsurători cadastrale) şi altul de 467 mp (523 mp din măsurători cadastrale), ambele din oraşul Azuga, precum şi apartamentul din Bucureşti, str. Uruguay.

Soţii Popescu susţin că banii folosiţi la cumpărarea imobilelor provin din vânzarea acţiunilor firmei Ital Agency, în 2001, către patronii societăţii Luxten Lighting.

Te-ar mai putea interesa și
Virgil Popescu: Cei care-şi montează panouri fotovoltaice pot deveni prosumatori în mai multe locaţii
Virgil Popescu: Cei care-şi montează panouri fotovoltaice pot deveni prosumatori în mai multe locaţii
Guvernul va aproba, prin ordonanţă de urgenţă, implementarea Directivei RED II, din Directiva de Regenerabile, care va permite românilor să-şi poată monta panouri fotovoltaice pentru......
Rabla pentru becuri – Ciucă anunţă o finanţare de 400 milioane lei pentru program
Rabla pentru becuri – Ciucă anunţă o finanţare de 400 milioane lei pentru program
Guvernul va aproba, marţi, o hotărâre privind alocarea sumei de 400 milioane lei pentru finanţarea programului 'Rabla ...
Autostrada Bucureștiului: Asocierea Pizzarotti – Retter, desemnată din nou câștigătoare pe lotul 1 al A0 Nord
Autostrada Bucureștiului: Asocierea Pizzarotti – Retter, desemnată din nou câștigătoare pe lotul 1 al A0 Nord
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a desemnat marți câștigătorul pentru proiectarea ...
ONRC: Numărul firmelor şi PFA care au intrat în insolvenţă în primele zece luni din 2022 a crescut cu 10%, faţă de perioada similară din anul trecut
ONRC: Numărul firmelor şi PFA care au intrat în insolvenţă în primele zece luni din 2022 a crescut cu 10%, faţă de ...
Numărul societăţilor comerciale şi al persoanelor fizice autorizate (PFA) intrate în insolvenţă a crescut cu 10,68% ...