Fostul premier Emil Boc, audiat la DNA într-un dosar privind despăgubiri acordate de ANRP

Fostul premier Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a venit la DNA, miercuri, fiind citat în calitate de martor într-un dosar privind despăgubiri ilegale acordate de ANRP.
Economica.net - mie, 16 mart. 2016, 09:52
Fostul premier Emil Boc, audiat la DNA într-un dosar privind despăgubiri acordate de ANRP

Emil Boc a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) în jurul orei 11.45, fostul premier declarând că a fost chemat de procurori să dea o declaraţie de martor într-un dosar, fără a preciza despre ce cauză este vorba.

Surse judiciare au declarat pentru News.ro, că Emil Boc a fost citat într-un dosar privind despăgubiri ilegale acordate de Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP).

Săptămâna trecută a fost audiat la DNA şi fostul ministru al Justiţiei Cătălin Predoiu, el declarând că a dat o declaraţie de martor în legătură cu procedura urmată la desemnarea unui reprezentant al Ministerului Justiţiei într-un grup de lucru interministerial.

Potrivit unor surse judiciare, procurorii l-au întrebat pe Predoiu despre modul în care a fost numită Alina Bica în Comisia pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP.

DNA a instrumentat în total cinci dosare care au vizat despăgubirile ilegale şi supraevaluate de la Autoritatea Naţională pentru Restituirea Proprietăţilor. Trei dintre aceste dosare sunt deja trimise în judecată, iar în alte două încă se fac cercetări.

Într-unul dintre dosare de la DNA este vizată despăgubirea ilegală primită de omul de afaceri Mihai Rotaru, acţionar la CS Universitatea Craiova, pentru un teren supraevaluat cu peste 87 de milioane de lei. Mihai Rotaru i-ar fi cerut deputatul PNL Ioan Oltean să intervină la fostul preşedinte ANRP Crinuţa Dumitrean pentru a primi despăgubirea şi i-ar fi dat în schimb 600.000 de euro, printr-un intermediar. Mita ar fi fost dată într-o biserică din Chitila, în 2010.

La momentul aprobării despăgubirii lui Mihai Rotaru, în Comisia Centrală pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP erau Crinuţa Dumitrean, Sergiu Diacomatu, Remus Baciu, Rodica Constantinovici, Lăcrămioara Alexandru, Marko Attila şi Cătălin Teodorescu.

Alte trei dosare privind despăgubiri care ar fi fost acordate ilegat de ANRP au fost instrumentate de procurorii DNA şi sunt deja trimise în judecată.

Te-ar mai putea interesa și
Sondaj BNR – Băncile estimează menţinerea constantă a standardelor de creditare pentru trimestrul 3
Sondaj BNR – Băncile estimează menţinerea constantă a standardelor de creditare pentru trimestrul 3
Băncile estimează menţinerea constantă a standardelor de creditare pentru trimestrul III, atât în cazul împrumuturilor acordate companiilor nefinanciare, cât şi în cel al ambelor categorii......
Rachete lansate din Liban asupra Israelului, care a ripostat cu focuri de artilerie
Rachete lansate din Liban asupra Israelului, care a ripostat cu focuri de artilerie
Două rachete lansate din Liban au lovit miercuri Israelul, iar armata israeliană a tras focuri de artilerie asupra teritoriului ...
Rabla 2021 – AFM: Aproape 40.000 de persoane fizice s-au înscris la „Rabla Clasic”. Circa 6.000 au aplicat la „Rabla Plus”
Rabla 2021 – AFM: Aproape 40.000 de persoane fizice s-au înscris la „Rabla Clasic”. Circa 6.000 au aplicat ...
Aproape 46.000 de persoane fizice s-au înscris, până în prezent, în programul "Rabla" din acest an, din care 5.995 au ...
Coronavirus: China restricţionează deplasările în străinătate pentru cetăţenii săi
Coronavirus: China restricţionează deplasările în străinătate pentru cetăţenii săi
Beijingul a anunţat miercuri o înăsprire a restricţiilor privind deplasarea în străinătate a cetăţenilor chinezi, ...