1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Extern

Fostul preşedinte PE Martin Schulz, contracandidatul lui Merkel pentru postul de cancelar al Germaniei

Partidul Social-Democrat (SPD) l-a desemnat duminică, la Berlin, pe Martin Schulz, fost preşedinte al Parlamentului European, drept candidat al partidului la postul de cancelar al Germaniei, la alegerile generale din 24 septembrie, transmite agenţia DPA, care citează surse la curent cu decizia formaţiunii, transmite Agerpres.

29 ian, 2017 | ECONOMICA.net

EFE menţionează că nominalizarea lui Schulz a întrunit unanimitatea, la şase zile după ce s-a aflat că liderul SPD şi vicecancelar al marii coaliţie de guvernare, Sigmar Gabriel, a decis să nu mai candideze, lăsându-i astfel calea liberă lui Schulz, situat mult mai bine în sondajele de opinie. În plus, Gabriel va ceda preşedinţia partidului lui Schulz, care însă va trebui să obţină votul formaţiunii sale în timpul unui congres programat pentru luna martie.

Potrivit Reuters, Schulz, în vârstă de 61 de ani, a cerut o mai mare solidaritate în Europa, apreciind că acţiunile premierului ungar Viktor Orban în chestiunea imigranţilor sunt "un afront la unitatea UE". El l-a criticat totodată pe preşedintele american Donald Trump pentru acţiunile şi comentariile sale "inacceptabile" pe tema drepturilor omului.

Pe plan intern, Schulz a promis să lupte pentru egalitate, reconstruirea încrederii şi depăşirea "divizărilor profunde" din societatea germană. Pe de altă parte, Schulz a declarat că va invita şi alte partide să semneze un acord de "corectitudine" în perspectiva alegerilor generale, care să conţină o interdicţie de folosire a aşa-numitelor social bots, algoritmi care produc în mod automat conţinut şi interacţionează cu utilizatorii de social media.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO