Fostul şef al BVB Valentin Ionescu se alătură echipei de consilieri ai lui Dăianu

Fostul director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB) Valentin Ionescu se alătură echipei de consilieri a prim-vicepreşedintelui Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), Daniel Dăianu.
Economica.net - lun, 10 iun. 2013, 16:46
Fostul şef al BVB Valentin Ionescu se alătură echipei de consilieri ai lui Dăianu

Ionescu a demisionat săptămâna trecută din Consiliul de Administraţie al Bursei de la Sibiu, unde reprezenta SIF Moldova, după aproape opt luni de mandat.

Ionescu a fost director general al BVB în perioada septembrie 2010 – decembrie 2011, iar din aprilie 2012 până în aprilie 2013 a fost membru în Consiliul de Admininistraţie al SIF Moldova.

El are experienţă atât pe piaţa de capital din România, cât şi pe bursele din Praga şi Viena. Ionescu a lucrat la mai multe bănci de investiţii şi companii de brokeraj, precum Euroinvest Bank AG Viena şi Wood & Company Financial Services a.s..

Ionescu este şi membru în Consiliul de Admiistraţie al Electrica Furnizare, firmă controlată de compania de stat Electrica SA.

Autoritatea de Supraveghere Financiară a preluat la finele lunii aprilie activitatea Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) şi Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Autoritatea de Supraveghere Financiară este condusă de Dan Radu Ruşanu, ajutat de Daniel Dăianu, ca prim-vicepreşedinte, şi de Daniel Tudor, Mircea Ursache şi Ion Giurescu, ca vicepreşedinţi. Alături de aceştia, din Consiliul ASF mai fac parte, ca membri neexecutivi, Dorina Mihăilescu, Gheorghe Marcu, Gavrilă Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mîrzac, Marian Sârbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Baltă, Doru Frunzulică, Nina Puiu şi Gh. Cornel Coca Constantinescu.

Guvernul a adoptat săptămâna trecută o ordonanţă de urgenţă care reduce numărul de membri ai Consiliului de conducere al Autorității de Supraveghere Financiară de la 17 la 11, obligă Autoritatea de Supraveghere Financiară să vireze la bugetul de stat o cotă de 80% din excedentul bugetului de venituri și cheltuieli înregistrat la sfârșitul anului și, prin excepție de la prevederile Codului Fiscal, stabilește o cotă de impozit pe venit de 85% pentru veniturile reprezentând salarii/indemnizații/sume compensatorii acordate, în condițiile legii, cu ocazia încetării contractului de muncă sau mandatului, angajaților cu funcții de conducere sau persoanelor care sunt numite în calitate de membru în consilii de conducere din cadrul ASF și din cadrul autorităților care au fost reorganizate prin înfiinţarea ASF.

Premierul Victor Ponta a afirmat săptămâna trecută că au fost acordate deja salarii compensatorii, de câte 230.000 euro net, pentru trei foşti membri ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), respectiv pentru Dan Constantinescu, Albin Biro şi Daniela Popa, şi au fost înregistrate şi alte astfel de cereri.

Membrii Consiliului ASF vor fi renumiţi de Parlament până la 30 iunie, conform organigramei restrânse, luând însă în calcul un prag mai mare al experienţei profesionale obligatorii, de minimum 10 ani, a decis Guvernul, această vechime fiind cerută de Băsescu pentru executivi, dar respinsă de Senat.

Te-ar mai putea interesa și
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas Zaprianov, relatează agenția bulgară de presă BTA, citată de Agerpres....
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan își înrăutățește prognoza privind profitul în urma scăderii vânzărilor
Nissan Motor, al treilea mare producător auto nipon, a redus cu 14,5% estimarea privind profitul anual, citând vânzările ...