Fostul şef al FMI va fi judecat în 2014 pentru ‘proxenetism în formă agravată’

Fostul director general al Fondului Monetar Internaţional (FMI), Dominique Strauss-Kahn, care a scăpat de un proces în SUA în urma unui aranjament financiar, va fi judecat în Franţa anul viitor pentru 'proxenetism în formă agravată', transmite AFP, citând surse judiciare.
Economica.net - mie, 31 iul. 2013, 18:27
Fostul şef al FMI va fi judecat în 2014 pentru 'proxenetism în formă agravată'

Parchetul, care ceruse la 11 iunie neînceperea urmării penale a lui Strauss-Kahn, considerând că nu există probe suficiente împotriva acestuia, nu va face recurs la decizia pronunţată la sfârşitul săptămânii trecute de judecători, de trimitere în faţa tribunalului corecţional, a anunţat AFP procurorul din Lille, Frederic Fevre.

După doi ani de instrumentare a cazului, magistraţii care se ocupă de dosarul cunoscut sub numele de ‘Carlton din Lille’ au decis inculparea a 13 persoane, între care şi fostul şef al FMI, pentru ‘proxenetism în formă agravată’, precum şi a unei a 14-a persoane, pentru ‘complicitate la escrocherii şi abuz de bunuri sociale’.

Infracţiunea de ‘proxenetism în formă agravată’ este pasibilă cu închisoarea pe 10 ani şi o amendă de 1,5 milioane de euro.

DSK, în vârstă de 64 de ani, care a afirmat tot timpul că nu ştia că femeile care îi fuseseră prezentate la petrecerile la care participase, în special la Paris şi Washington, erau prostituate plătite, a denunţat, vineri, într-un comunicat difuzat de avocaţii săi, decizia judecătorilor din Lille.

Ultima dintre aceste serate la care a participat DSK a avut loc la Washington, înaintea arestării sale la hotelul Sofitel din New York, ce a declanşat un scandal cunoscut la nivel mondial care l-a determinat să demisioneze de la conducerea FMI şi care a pus capăt ambiţiilor sale prezidenţiale în Franţa. În decembrie, un acord financiar confidenţial a fost încheiat între DSK şi Nafissatou Diallo, camerista care l-a acuzat de agresiune sexuală.

Într-un interviu pentru televiziunea rusă, acordat miercuri, Dominique Strauss-Kahn a afirmat că politica ţine ‘de trecut’ şi că doreşte să se dedice noilor sale funcţii consultative. DSK a fost numit în luna iulie membru în Consiliul de supraveghere a două instituţii financiare deţinute majoritar de puterile publice ruse: Fondul rus pentru investiţii directe (RDIF) şi Banca rusă de dezvoltare a regiunilor (BRDR), controlată de grupul petrolier Rosneft.

Te-ar mai putea interesa și
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
Autostrada Unirii A8: Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin) scos la licitație
CNAIR a transmis astăzi la ANAP documentația necesară lansării procedurii de achiziție publică pentru Lotul Pipirig – Vânători Neamț (Leghin), în lungime de 19,3 km, a anunțat ministrul......
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Funcţionari bancari – cercetaţi după ce ar fi furat din contul unei persoane aproximativ 140.000 de euro
Doi funcţionari bancari sunt urmăriţi penal de procurori, după ce ar fi sustras din contul unei persoane în vârstă ...
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Viorel Hrebenciuc pierde definitiv procesul cu ANI şi trebuie să plătească 42.000 de euro, avere nejustificată
Fostul deputat Viorel Hrebenciuc a pierdut definitiv, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, procesul cu Agenţia Naţională ...
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Ce spune șeful ANRE despre obligația montării contoarelor la prosumatori
Președintele ANRE, George Niculescu, afirmă că obligația montării unui contor suplimentar la prosumatori, proces care ...