1EUR = 4.8582 RON | Bucureşti 27 º

News

Fostul vicepreşedinte ANRP Sergiu Diacomatu şi alte persoane, reţinuţi în dosarul de despăgubiri către Rotaru

Fostul vicepreşedinte ANRP Sergiu Diacomatu a fost reţinut joi alături de alte persoane, membri ai Comisiei ANRP şi un evaluator, în dosarul despăgubirilor ANRP către Mihai Rotaru, transmite Agerpres.

26 noi, 2015 | Agerpres

Potrivit unor surse judiciare, alături de Sergiu Diacomatu, au fost reţinuţi alţi doi membrii ai Comisiei ANRP, Rodica Constantinovici şi Lăcrămioara Alexandru, dar şi un evaluator - Sergiu Negurici.

În acest dosar, sunt urmăriţi penal deputaţii Ioan Oltean pentru complicitate la abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi trafic de influenţă şi Cătălin Teodorescu, pentru abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, acesta fiind la data faptei membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din cadrul ANRP. Teodorescu este trimis în judecată sub control judiciar în altă cauză.

DNA precizează că, la 17 iunie 2010, Cătălin Teodorescu, prin exercitarea abuzivă a atribuţiunilor de serviciu, cu încălcarea prevederilor legale, a aprobat raportul de evaluare prin care un teren în suprafaţă de 61.857 mp situat în municipiul Piteşti a fost evaluat la aproximativ 109 milioane lei, sumă acordată drept despăgubire unei persoane.

Procurorii au constatat că terenul a fost supraevaluat cu aproximativ 87,3 milioane lei, ceea ce reprezintă prejudiciu în dauna bugetului de stat, fiind facilitată obţinerea unor avantaje patrimoniale pentru persoana beneficiară a sumei de bani.

'Suma plătită în acest dosar de despăgubire pentru un teren reprezintă un sfert din totalul despăgubirilor civile plătite de ANRP în tot cursul anului 2011. Persoana beneficiară a sumei de 108.932.000 lei (aprox. 25 milioane euro) cumpărase drepturile litigioase de la o altă persoană cu câteva luni înainte de decizia comisiei ANRP, mai precis la data de 27.11.2009, cu suma de 750.000 euro. Persoana a vândut aceste drepturi după ce, timp de 8 ani nu reuşise să obţină proprietăţile revendicate, ceea ce condusese şi la iniţierea unui proces in instanţă', se arată în comunicat.

Sursa citată menţionează că din probele administrate în cauză a rezultat că deputatul Ioan Oltean, care avea relaţii cointeresate cu cesionarul şi cu preşedinta ANRP, şi-a exercitat influenţa la aceasta din urmă pentru urgentarea şi aprobarea despăgubirii în favoarea cesionarului.

'În schimb, numitul cesionarul i-a remis lui Oltean 600.000 euro anterior datei de 17.06.2010, locul primirii banilor fiind în incinta unei parohii', susţin procurorii.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO