Fotbal: FIFA a pierdut încă trei mai sponsori – Castrol, Continental şi Johnson & Johnson

Federaţia internaţională de fotbal (FIFA), pe care Sony şi compania aeriană Emirates au părăsit-o la începutul lunii noiembrie 2014, a pierdut alţi mari sponsori contributori, a anunţat vineri cotidianul britanic The Daily Telegraph, preluat de Agerpres.
Economica.net - vin, 23 ian. 2015, 14:55
Fotbal: FIFA a pierdut încă trei mai sponsori - Castrol, Continental şi Johnson & Johnson

Compania petrolieră Castrol, producătorul de pneuri Continental şi gigantul mondial din domeniul sănătăţii Johnson and Johnson au luat decizia să nu-şi mai reînnoiască înţelegerile, ajunse la final, potrivit ziarului britanic.

„Noi nu mai suntem sponsorii FIFA de la Cupa Mondială de anul trecut, cred”, a confirmat un purtător de cuvânt al firmei Johnson and Johnson, citat de The Daily Telegraph.

„Pentru noi a fost o mare platformă, iar acum utilizăm fotbalul la nivel regional”, a explicat, la rândul său, Continental.

Într-o reacţie transmisă AFP, FIFA a considerat „natural” ca aceste firme să-şi evalueze strategiile de sponsorizare.

„Schimbările la finalul unui ciclu de sponsorizare sunt obişnuite în industria sportului şi au avut întotdeauna loc la începutul comercializării legate de Cupa Mondială”, afirmă Thierry Weil, directorul marketing al FIFA.

„Contractele cu Castrol, Continental şi Johnson and Johnson erau prevăzute până la sfârşitul anului 2014 şi deci au expirat pe 31 decembrie 2014”, a adăugat Weil, precizând că FIFA se află „”în discuţii avansate”” cu mai multe companii pentru noi contracte de sponsorizare şi aceasta la trei categorii fixate de FIFA.

Deputatul conservator englez Damian Collins, care militează pentru reforme în cadrul FIFA, vede în aceste pierderi de sponsori proba că organizaţia a devenit „”o marcă toxică””.

În schimb, FIFA are din 2013 ca sponsor conglomeratul rus Gazprom în vederea viitoarei Cupe Mondiale 2018 din Rusia.

Numeroşi observatori şi actori din lumea fotbalului cer schimbări majore la FIFA, prezidată din 1998 de elveţianul Joseph Blatter (78 ani) şi minată de acuzaţii de corupţie legate de atribuirea Mondialelor 2018 şi 2022 din Rusia, respectiv Qatar. Blatter va candida pentru un al 5-lea mandat la preşedinţie la alegerile prevăzute pe 29 mai.

Te-ar mai putea interesa și
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco angajează. Sunt mii de locuri de muncă disponibile, în toată Europa
Pepco Group, proprietarul lanţurilor de magazine cu discount Pepco, Poundland şi Dealz, va crea circa 13.000 de locuri de muncă în Europa, în următorii trei ani, în cadrul unei campanii......
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Bucureștiului despre primarul Nicușor Dan: Aveam așteptări mai mari. Lucrurile puteau să arate mult mai bine
Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a afirmat, vineri seară, că avea aşteptări mai mari în legătură cu activitatea lui ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 de bolnavi pe zi și ce se întâmplă cu relaxarea
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății: Cazurile de COVID 19 sunt în creștere. Când ajungem iar la peste 1.500 ...
Anunț oficial de la Ministerul Sănătății. Ministrul Ioana Mihăilă(foto) spune că se poate observa deja o creștere ...
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
Netflix înregistrează o încetinire dramatică a numărului de abonați, după un an record în pandemie
După un an record în care Netflix a adăugat 36 de milioane de abonați în 2020, cel mai popular serviciu de streaming ...