1EUR = 4.8703 RON | Bucureşti 11 º

News

Fotbalistul Valentin Rădoi a câştigat procesul cu ANAF

Fotbalistul Valentin Bădoi, reprezentat de societatea de avocatură Chiuariu & Asociaţii, a câștigat litigiul cu Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) care cerea nelegal plata unor impozite.

05 noi, 2013 | ECONOMICA.net

În iulie 2011, societatea de avocatură Chiuariu & Asociaţii a înaintat o contestaţie la decizia de impunere a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) în numele fotbalistului Valentin Bădoi, fost jucător de fotbal al cluburilor Politehnica Timişoara şi Universitatea Craiova.

Decizia ANAF îl obliga pe Bădoi la plata impozitului pe întreg anul 2009 pentru sumele încasate din contractul cu clubul de fotbal Politehnica 1921 Ştiinţa Timişoara, cu care însă a colaborat numai până în mai 2009. Din luna mai 2009, Valentin Bădoi a început colaborarea cu Fotbal Club U Craiova, iar contractul cu noul club de fotbal prevedea reţinerea la sursă a impozitului, drept care de la această dată fotbalistul Bădoi nu mai datorează impozit pe sumele încasate de la Fotbal Club U Craiova.

Pe 20 decembrie 2012, Tribunalul București a admis acțiunea lui Valentin Bădoi și a dispus anularea deciziei de impunere din oficiu, ca nelegală, obligând, totodată Direcția Generală a Finanțelor Publice (DGFP) și Administrația Fiscală Sector 5 să emită noi decizii de impunere pe anul 2008 și 2009, luând în considerare convențiile civile ale reclamantului.
DGFP și AFS 5 au făcut recurs care a fost respins ieri de către Curtea de Apel București. Hotărârea Curţii de Apel este irevocabilă.

ANAF a anunţat la sfârşitul anului 2010 că peste 170 de cluburi de fotbal din România aveau datorii la bugetul de stat.
Una dintre metodele prin care ANAF a anunţat că va încerca recuperarea acestor datorii este sechestrul pe drepturile federative ale jucătorilor. Practic, jucătorii de fotbal cu contract nu mai pot fi transferaţi fără acordul ANAF, iar orice sume rezultate din vânzarea jucătorilor intră automat în bugetul de stat.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO