FP a finalizat al cincilea program de răscumpărare de acțiuni, în valoare de 193,5 milioane lei

Fondul Proprietatea (FP) a finalizat cel de-al cincilea program de răscumpărare de acțiuni proprii, în cadrul căruia a achiziționat din piață titluri reprezentând 1,86% din capital, în valoare totală de 193,47 milioane de lei, scrie MEDIAFAX.
Economica.net - vin, 31 iul. 2015, 08:25
FP a finalizat al cincilea program de răscumpărare de acțiuni, în valoare de 193,5 milioane lei

Programul, aprobat în luna noiembrie, s-a derulat în perioada februarie – iulie, perioadă în care au fost preluate 227,57 milioane de acțiuni. Titlurile achiziționate vor fi anulate după obținerea acordului acționarilor, se arată într-un document transmis de Fondul Proprietatea Bursei de Valori București (BVB).

Acționarii Fondului au aprobat în luna aprilie un nou program de cumpărare de titluri proprii, în cadrul căruia administratorul societății urmează să achiziționeze 891,77 milioane de acțiuni, scrie MEDIAFAX.

„Administratorul Fondului intenționează să continue programele de răscumpărare în conformitate cu declarația de politică investițională, și va demara cel de-al șaselea program de răscumpărare aprobat de acționari în data de 27 aprilie 2015, curând după ce anularea acțiunilor achiziționate în cadrul celui de-al patrulea program de răscumpărare este avizată de ASF, avizare care a fost deja solicitată”, se arată în raportul transmis Bursei.

Programele de răscumpărare de titluri proprii fac parte din strategia administratrului FP de reducere a discountului, care se situează în prezent la 30,98%. Capitalizarea companiei pe bursa de la București este de 9,99 miliarde de lei (2,265 miliarde de euro), scrie.

Fondul Proprietatea a obținut un profit de 356,6 milioane de lei (80,2 milioane euro) în primul semestru, în scădere de trei ori față aceeași perioadă a anului trecut, când a raportat un câștig record, de 1,06 miliarde de lei, în urma vânzării unei participații de aproape 5% la Romgaz (SNG).

Compania a înregistrat pierderi începând din luna ianuarie, odată cu trecerea la evaluarea la standarde internaţionale de contabilitate IFRS a portofoliului acţiuni cotate. Investiţiile Fondului în acţiuni au fost înregistrate, după standardele IFRS, la valoare justă prin profit sau pierdere. Cea mai mare parte a pierderii a rezultat din declinul titlurilor OMV Petrom (SNP), influențate de evoluția prețului petrolului pe piețele externe.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dispus în luna mai revenirea la standardele românești de contabilitate și a amânat pentru ianuarie 2016 adoptarea IFRS. Măsura a determinat trecerea Fondului Proprietatea de la o pierdere de 304 milioane de lei (IFRS) la finele lunii aprilie la un profit de 371,8 milioane de lei la sfârșitul lunii mai (standarde românești).

Fondul Proprietatea este o societate de investiţii de tip închis, înfiinţată în 2005 pentru despăgubirea persoanelor ale căror proprietăţi au fost confiscate abuziv de statul comunist şi imposibil de retrocedat în natură. Fondul Proprietatea a fost listat la Bursa de Valori Bucureşti în ianuarie 2011.

Te-ar mai putea interesa și
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul verde
GCS: 127 de noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 au fost confirmate în ultimele 24 de ore. Toată țara rămâne în scenariul ...
Un număr de 127 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, fiind efectuate 28.411 de teste, a informat, sâmbătă, Grupul de Comunicare......
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
ANM: Cod galben de instabilitate atmosferică în aproape toată țara
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică pentru aproape ...
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Cele mai ieftine bilete de avion spre plajele din Spania
Dacă nu mergeți în vacanță prin intermediul agențiilor de turism și vă cazați în apartamente sau vile, iată care ...
Fostul premier francez Francois Fillon a fost propus să facă parte din consiliul de administrație al unei companii energetice rusești
Fostul premier francez Francois Fillon a fost propus să facă parte din consiliul de administrație al unei companii energetice ...
Fostul premier francez Francois Fillon (foto) a fost propus în consiliul de administraţie al unui grup petrolier public ...