1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

Investiţii

Frații Pavăl (Dedeman) au înființat fondul de equity Equilinat Capital, destinat finanţării IMM-urilor

Fraţii Dragoș și Adrian Pavăl, proprietarii companiei Dedeman, cu o evaluare de aproximativ 2 miliarde de euro, lansează un nou fond de private equity, Equiliant Capital, destinat investițiilor în IMM-uri.

20 mai, 2019 | | ECONOMICA.net

Fondul va fi finanţat integral de Pavăl Holding, companie cu un capital social de un miliard de euro, cea mai mare deţinere directă a unor antreprenori români. Pavăl Holding este cea mai mare companie înfiinţată în 2018 după valoarea capitalului social şi este deţinută de Dragoş Pavăl în proporţie de 60% şi de Adrian Pavăl de 40%.

Fondul va fi condus de Laurenţiu Ciocîrlan, şef al departamentului de investiţitii al Raiffeisen, care părăsește banca după 15 ani, și care deține un portofoliul bogat de suport al unora dintre cele mai mari listări de la bursa românească.

Frații Pavăl au cumpărat, recent, cu mai mult de 100 de milioane de euro clădirea de birouri The Office din Cluj-Napoca, de la NEPI Rockcastle și Ovidiu Șandor, iar anul trecut au preluat pentru 200 de milione de euro complexul office The Bridge de la dezvoltatorul român Forte Partners.

Cei doi frați Pavăl sunt și cei mai mari acționari cu circa 40% ai producătorului de materiale de construcții Cemacon, dar au mai cumpărat și 23% din Alro Slatina și 5,56% din Transelectrica.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO