1EUR = 4.8741 RON | Bucureşti 11 º

Extern

Franța va crește investițiile pentru producția locală de soia, pentru a-și reduce dependența de importurile din Brazilia și SUA

Franţa are ca obiectiv majorarea cu 40% a suprafeţei dedicate cultivării plantelor bogate în proteine din 2022, pentru a reduce dependenţa ţării de importurile de soia boabe din America Latină, a declarat marţi ministrul francez al Agriculturii, Julien Denormandie, într-un interviu acordat Reuters, relatează Agerpres.

01 dec, 2020 | Agerpres

Pentru atingerea acestei ţinte, Franţa va investi în total 100 de milioane de euro (119,79 de milioane de dolari) în ajutoare menite să încurajeze fermierii să sporească suprafaţa dedicată cultivării plantelor bogate în proteine. De asemenea, vor fi majorate sumele alocate cercetării, a afirmat Denormandie.

În prezent, Franţa îşi produce doar 55% din necesităţile de proteine vegetale necesare pentru hrana animalelor restul fiind importuri de soia modificată genetic din SUA sau din Brazilia, ţară criticată pentru rolul său în defrişarea pădurilor amazoniene.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO