1EUR = 4.7592 RON | Bucureşti 25 º

News

Francois Hollande: Franţa va livra Rusiei navele Mistral numai dacă va fi soluţionată criza din Ucraina

Franţa va livra Rusiei navele militare Mistral contractate numai dacă se va ajunge la o încetare a focului în Ucraina şi se va găsi o soluţie pentru soluţionarea politică a conflictului din această ţară, a precizat joi preşedintele Francois Hollande în faţa presei la summitul NATO, transmite agenţia Reuters.

04 sep, 2014 | Agerpres

El a adăugat că Franţa nu a anulat şi nici nu a suspendat livrarea celor două nave, dar condiţiile pentru livrarea primei ambarcaţiuni nu sunt întrunite. Aceste condiţii sunt 'încetarea focului şi găsirea unei soluţii politice' în Ucraina, a indicat liderul de la Elysee.

Preşedinţia franceză a anunţat miercuri că Franţa nu va livra Rusia prima navă Mistral, livrare prevăzută în contract pentru luna octombrie, decizia fiind luată ca urmare a evoluţiilor negative ale crizei din Ucraina.

Autorităţile de la Paris au fost supuse în ultimele luni unei presiuni puternice, mai ales din partea SUA şi a Marii Britanii, pentru a amâna livrarea primei ambarcaţiuni. Dar preşedintele Hollande a susţinut în declaraţia sa de joi că nu presiunile l-au determinat să ia această hotărâre.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO