Franţa a fost retrogradată de Moody’s

Agenţia de evaluare financiară Moody's Investors Service a revizuit în scădere, cu o treaptă - la 'Aa2' - ratingul de credit al Franţei, din cauza creşterii economice lente şi a constrângerilor politice, care afectează capacitatea ţării de a-şi reduce povara datoriei, transmit Bloomberg şi Reuters.
Economica.net - Dum, 20 sept. 2015, 10:35
Franţa a fost retrogradată de Moody's

Perspectiva atribuită calificativului Franţei a fost îmbunătăţită, de la negativă la stabilă.

‘Creşterea lentă şi dificultăţile politice şi instituţionale în implementarea reformelor fac puţin probabilă o reducere a nivelului ridicat al datoriei guvernamentale în următorii ani. Actuala redresare a economiei franceze s-a dovedit deja semnificativ a fi mai lentă şi agenţia crede că tendinţa va continua’, se arată în raportul Moody’s.

Ministrul francez de Finanţe, Michel Sapin, a declarat după anunţul Moody’s că recentele date economice şi bugetare arată capacitatea Guvernului de a redresa economia şi de a continua implementarea reformelor.

Deficitul bugetar ar urma să se situeze la 3,8% din PIB în 2015, la 3,3% din PIB în 2016 şi sub 3% din PIB în 2017. Cheltuielile guvernamentale vor scădea la 55,1% din PIB anul viitor şi la 56,4% din PIB în 2017, de la 55,8% din PIB anul acesta, a anunţat ministrul francez de Finanţe.

Luna aceasta, preşedintele Francois Hollande a declarat că economia Franţei se redresează şi avansul în acest an ar putea fi mai ridicat decât se estima oficial, respectiv 1%, dar nu suficient de puternic pentru a rezolva problema şomajului, scrie Agerpres.

Şeful statului a confirmat că în bugetul pe 2016 vor fi luate în calcul reduceri de taxe pentru gospodării de peste două miliarde de euro (2,23 miliarde de dolari).

Economia franceză a înregistrat o creştere zero în trimestrul doi din 2015, dar avansul din primele trei luni a fost revizuit în sus, arată datele publicate luna trecută de Institutul Naţional de Statistică din Franţa (Insee).

În perioada ianuarie-martie 2015, comparativ cu primul trimestru din 2014, a doua economie europeană a înregistrat un avans de 0,7%.

Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional se aşteaptă la o creştere a PIB-ului Franţei de 1% în 2015, după un avans de doar 0,2% anul trecut.

Te-ar mai putea interesa și
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Grupul polonez Marex, cu afaceri în tratarea apelor uzate, intră în România
Marex Technology DOO Belgrade, filiala sârbească a grupului polonez care activează pe piața soluțiilor de epurare a apelor uzate, a deschis o entitate juridică la Arad....
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
TAROM bate pasul pe loc, în timp ce low-costul crește. Câți pasageri a transportat compania națională în 2023
Compania națională TAROM așteptă acordul de la Comisia Europeană pentru un ajutor de 80 de milioane de euro, în timp ...
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în magazinele Kaufland din Bulgaria
Românii de la Ultragreens, care operează cea mai mare seră verticală din Europa, ies la export. Vând microplante în ...
Ultragreens (Fresh Microgreens S.R.L.), business antreprenorial fondat de către Cristian Tudor care operează în Prahova ...
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
Mazda CX-80, noul SUV cu șapte locuri al mărcii japoneze, va putea fi comandat din mai FOTO
După lansarea CX-60, noua Mazda CX-80 este al doilea model pentru piața din Europa din grupul „Large Product" al companiei. ...