1EUR = 4.8398 RON | Bucureşti 25 º

Extern

Franţa amână vânzarea aeroportului de la Nisa din cauza atentatului

Procedura de vânzare a aeroportului de la Nisa, cel mai mare aeroport regional din Franţa, a fost amânată din cauza atentatului terorist care a provocat decesul a 84 de persoane, a declarat vineri un purtător de cuvânt al Ministerului francez al Economiei, transmite Reuters, citată de Agerpres.

15 iul, 2016 | Agerpres

'Având în vedere circumstanţele, procedura de vânzare a aeroportului de la Nisa a fost amânată pentru opt zile', a precizat purtătorul de cuvânt.

Conform calendarului iniţial, investitorii aveau timp până luni să trimită oferte în cea de-a treia rundă de depunere de oferte înainte ca decizia finală să fie luată în luna august.

Potrivit surselor, până la data de 4 iulie au fost depuse cinci oferte, printre care una făcută de grupul italian Atlantia în cooperare cu EDF invest, precum şi una depusă de un consorţiu format din Vinci, banca de stat Caisse des Depots et Consignations şi Predica, divizia de asigurări a băncii Credit Agricole.

Vânzarea unor pachet de 60% din acţiunile aeroporturilor regionale din Nice Cote d'Azur şi Lyon-Saint-Exupery ar puea aduce 1,6 miliarde de euro la bugetul statului francez.

Joi noaptea, un camion a intrat cu viteză în spectatorii care priveau un foc de artificii ce marca la Nisa Ziua naţională a Franţei. Cel puţin 84 de persoane au fost ucise în acest nou atentat sângeros în Franţa. Cel puţin doi copii sunt morţi şi alţi peste 50 sunt spitalizaţi.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO