1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Franţa are două săptămâni pentru a livra prima navă Mistral Rusiei

Franţa are la dispoziţie două săptămâni pentru a livra Rusiei prima navă de război Mistral, dacă nu doreşte să se expună unor 'serioase' cereri de compensaţii, a declarat vineri o sursă 'de rang înalt' de la Moscova, citată sub rezerva anonimatului de RIA Novosti.

14 noi, 2014 | Agerpres

'Ne pregătim de diferite scenarii. Aşteptăm până la sfârşitul lunii (livrarea primei nave Mistral, n.red), în caz contrar vom solicita serioase despăgubiri financiare', a declarat sursa amintită.

Franţa şi Rusia au semnat în iunie 2011 un contract prin care armata rusă a comandat două nave portelicopter Mistral în valoare de 1,2 miliarde de euro. Dar această înţelegere a căpătat o turnură politică odată cu criza din Ucraina.

La sfârşitul lunii octombrie, Moscova a afirmat că a fost invitată să primească la 14 noiembrie nava 'Vladivostok', prima din cele două Mistral. Anunţul a fost dezminţit ulterior atât de constructor, cât şi de guvernul francez, pe fondul criticilor venite din partea unor state NATO.

Ministerul francez al Apărării a afirmat miercuri că 'nicio dată pentru livrarea' unei nave Mistral Rusiei 'nu poate fi fixată în acest stadiu'.

Problema sensibilă legată de Mistral urmează, fără îndoială, să fie abordată în cadrul întâlnirii dintre preşedinţii Rusiei şi Franţei, Vladimir Putin şi François Hollande, cu prilejul Summitului G20 de sâmbătă şi duminică de la Brisbane, în Australia, notează AFP.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO