Franţa blochează înmatricularea de vehicule compact Mercedes, din cauza gazului de răcire folosit

Franţa a anunţat vineri, în mod oficial, blocarea înmatriculărilor de vehicule compact Mercedes-Benz, din cauza unui gaz refrigerant folosit în instalaţiile de climatizare care nu mai este acceptat de Uniunea Europeană, relatează Bloomberg.
Economica.net - vin, 26 iul. 2013, 16:21
Franţa blochează înmatricularea de vehicule compact Mercedes, din cauza gazului de răcire folosit

Modelele Mercedes clasa A şi clasa B şi coupe-ul CLA nu mai pot fi înmatriculate în Franţa întrucât nu respectă reglementările comunitare în domeniul mediului, a anunţat Ministerul Ecologiei, Dezvoltării şi Energiei.

Grupul Daimler intenţionează să conteste în jusţie măsura franceză, despre care consideră că interpretează greşit legislaţia UE.

Decizia Franţei a împiedicat în această lună livrarea a 4.518 vehicule, din care 2.704 au fost deja vândute unor clienţi, potrivit grupului german.

Daimler se află în negocieri de circa un an cu oficialii europeni, în privinţa unui nou agent de răcire, R1234yf, despre care autorităţile de reglementare susţin că îndeplineşte standarde mai stricte referitoare la emisiile de gaze cu efect de seră.

Producătorul auto german nu a trecut la folosirea acestui gaz refrigerant, argumentând că este posibil să ia foc mai uşor decât agentul folosit în prezent, în cazul unor accidente.

Grupul Daimler a vândut 15.745 de vehicule compact în Franţa, în primul semestru, reprezentând 2% din livrările globale de automobile ale grupului în perioada respectivă, a declarat Ulrike Bless, purtător de cuvânt al grupului.

Daimler s-a aflat în discuţii cu toate instituţiile relevante pentru a ajunge la o clarificare rapidă a situaţiei, potrivit raportului financiar al grupului pentru trimestrul al doilea, publicat în această săptămână.

Autorităţile franceze de reglementare îşi bazează în mod greşit decizia pe o prevedere europeană care permite interzicea unor vehicule în cazul unui risc major şi imediat pentru sănătatea oamenilor şi a mediului, ceea ce este „absolut incorect” în acest caz, potrivit unui comunicat al Daimler.

Franţa a decis să blocheze vânzările de vehicule Mercedes asamblate după 12 iunie, din cauza refuzului Daimler de opri folosirea gazului R134a, interzis de autorităţile europene de la începutul acestui an.

Disputa este centrată pe decizia Germaniei de a permite Daimler să continue să folosească gazul R134a, din cauza motivelor de îngrijorare legate de noul agent de răcire R1234yf. Comisia Europeană a avertizat autorităţile de la Berlin cu posibile măsuri punitive.

O directivă europeană a interzis gazul R134a încă de la începutul anului 2011, dar pentru vehiculele certificate anterior acestei date există o derogare până în 2017.

Te-ar mai putea interesa și
Acțiunile Intel au scăzut cu 10%, în urma raportării unor rezultatelor financiare dezamăgitoare
Acțiunile Intel au scăzut cu 10%, în urma raportării unor rezultatelor financiare dezamăgitoare
Acţiunile Intel au scăzut vineri cu până la 10%, din cauza rezultatelor trimestriale şi anuale dezamăgitoare raportate de producătorul de semiconductori....
Protecția datelor personale în era digitală: cum să vă păstrați informațiile personale în siguranță pe internet
Protecția datelor personale în era digitală: cum să vă păstrați informațiile personale în siguranță pe internet
Informațiile personale au devenit digitale, iar numărul atacurilor cibernetice este în creștere de la an an, astfel că ...
CNAB: Traficul aerian pe Aeroportul Otopeni se desfășoară normal. Unele curse au întârzieri la decolare, cauzate de degivrarea aeronavelor
CNAB: Traficul aerian pe Aeroportul Otopeni se desfășoară normal. Unele curse au întârzieri la decolare, cauzate de ...
Traficul aerian pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti se desfăşoară în condiţii de iarnă, dar în parametri ...
Emisiile flotei de vehicule BMW din UE au scăzut anul trecut la 105 gr. CO2/km
Emisiile flotei de vehicule BMW din UE au scăzut anul trecut la 105 gr. CO2/km
Calculele interne al grupului BMW arată că marca a redus emisiile de CO2 la nivelul flotei comercializată în Uniunea ...