Franţa blochează înmatricularea de vehicule compact Mercedes, din cauza gazului de răcire folosit

Franţa a anunţat vineri, în mod oficial, blocarea înmatriculărilor de vehicule compact Mercedes-Benz, din cauza unui gaz refrigerant folosit în instalaţiile de climatizare care nu mai este acceptat de Uniunea Europeană, relatează Bloomberg.
Economica.net - vin, 26 iul. 2013, 16:21
Franţa blochează înmatricularea de vehicule compact Mercedes, din cauza gazului de răcire folosit

Modelele Mercedes clasa A şi clasa B şi coupe-ul CLA nu mai pot fi înmatriculate în Franţa întrucât nu respectă reglementările comunitare în domeniul mediului, a anunţat Ministerul Ecologiei, Dezvoltării şi Energiei.

Grupul Daimler intenţionează să conteste în jusţie măsura franceză, despre care consideră că interpretează greşit legislaţia UE.

Decizia Franţei a împiedicat în această lună livrarea a 4.518 vehicule, din care 2.704 au fost deja vândute unor clienţi, potrivit grupului german.

Daimler se află în negocieri de circa un an cu oficialii europeni, în privinţa unui nou agent de răcire, R1234yf, despre care autorităţile de reglementare susţin că îndeplineşte standarde mai stricte referitoare la emisiile de gaze cu efect de seră.

Producătorul auto german nu a trecut la folosirea acestui gaz refrigerant, argumentând că este posibil să ia foc mai uşor decât agentul folosit în prezent, în cazul unor accidente.

Grupul Daimler a vândut 15.745 de vehicule compact în Franţa, în primul semestru, reprezentând 2% din livrările globale de automobile ale grupului în perioada respectivă, a declarat Ulrike Bless, purtător de cuvânt al grupului.

Daimler s-a aflat în discuţii cu toate instituţiile relevante pentru a ajunge la o clarificare rapidă a situaţiei, potrivit raportului financiar al grupului pentru trimestrul al doilea, publicat în această săptămână.

Autorităţile franceze de reglementare îşi bazează în mod greşit decizia pe o prevedere europeană care permite interzicea unor vehicule în cazul unui risc major şi imediat pentru sănătatea oamenilor şi a mediului, ceea ce este „absolut incorect” în acest caz, potrivit unui comunicat al Daimler.

Franţa a decis să blocheze vânzările de vehicule Mercedes asamblate după 12 iunie, din cauza refuzului Daimler de opri folosirea gazului R134a, interzis de autorităţile europene de la începutul acestui an.

Disputa este centrată pe decizia Germaniei de a permite Daimler să continue să folosească gazul R134a, din cauza motivelor de îngrijorare legate de noul agent de răcire R1234yf. Comisia Europeană a avertizat autorităţile de la Berlin cu posibile măsuri punitive.

O directivă europeană a interzis gazul R134a încă de la începutul anului 2011, dar pentru vehiculele certificate anterior acestei date există o derogare până în 2017.

Te-ar mai putea interesa și
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Câștigurile realizate de Grecia din turism au crescut în primele două luni din an cu 24,5%
Veniturile Greciei din turism au crescut în primele două luni din acest an cu 24,5%, arată datele oficiale publicate vineri, ceea ce a ajutat la moderarea deficitului de cont curent, informează......
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria va folosi avioanele de vânătoare MiG-29, de producție sovietică, până în 2028
Bulgaria nu va opri de la zbor avioanele MiG-29 până în 2028, a afirmat vineri ministrul interimar al Apărării, Atanas ...
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de rachete Patriot
Statele NATO au ajuns la un acord pentru trimiterea de sisteme de apărare aeriană suplimentare în Ucraina, inclusiv de ...
Statele membre NATO au ajuns la un acord cu privire la trimiterea de sisteme de apărare antiaeriană suplimentare în Ucraina, ...
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Lavrov: Rusia nu va accepta un armistițiu cu Ucraina în timpul unor posibile negocieri de pace
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a declarat vineri că Moscova nu va accepta un armistiţiu cu Ucraina nici măcar ...