1EUR = 4.8026 RON | Bucureşti 14 º

Extern

Franţa: Fabius şi Le Drian, reconfirmaţi în noul guvern al lui Manuel Valls

Ministrul francez de externe, Laurent Fabius, şi cel al apărării, Jean-Yves Le Drian, au fost reconfirmaţi în noul guvern al premierului Manuel Valls, a anunţat miercuri preşedinţia franceză, citată de AFP.

02 apr, 2014 | Agerpres

Laurent Fabius este numit 'ministru al afacerilor externe şi al dezvoltării internaţionale', iar Jean-Yves Le Drian este numit 'ministru al apărării', a declarat secretarul general de la Palatul Elysée, Pierre-René Lemas, potrivit agenţiei de presă franceze.

În acelaşi timp, Segolene Royal, fosta parteneră de viaţă a preşedintelui François Hollande, a fost numită în funcţia de ministru al ecologiei, dezvoltării durabile şi energiei. La 59 de ani, fosta candidată socialistă la alegerile prezidenţiale din 2007 revine astfel la ministerul pe care l-a condus în 1992.

Ministerul Economiei şi Redresării Productive va fi condus de Arnaud Montebourg, fostul titular al Economiei Pierre Moscovici părăsind astfel guvernul, iar în fruntea Ministerului Finanţelor a fost numit Michel Sapin, potrivit aceleiaşi surse.

Noul guvern 'de luptă' dorit de François Hollande cuprinde 16 miniştri, în loc de 38 în precedentul executiv al premierului Jean-Marc Ayrault, echipa urmând să fie completată săptămâna viitoare cu o serie de secretari de stat.

Preşedintele francez, Francois Hollande, a decis luni să-l numească pe fostul ministru de interne Manuel Valls în postul de prim-ministru în urma demisiei lui Jean-Marc Ayrault după înfrângerea suferită de majoritatea de stânga la cel de-al doilea tur al alegerilor municipale care a avut loc duminică.

Noul premier declara marţi, la preluarea funcţiei, că doreşte ''să prelungească şi să amplifice munca enormă realizată deja'' de predecesorul său Jean-Marc Ayrault.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO