1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Finanţe şi bănci

Traderul care a provocat pierderi de 5 miliarde de euro băncii Societe Generale s-a predat poliţiei

Jerome Kerviel, revenit din Italia şi aşteptat în Franţa pentru a efectua o pedeapsă cu închisoarea, a fost reţinut duminică la miezul nopţii în localitatea Menton (sud-est), la scurt timp după ce a trecut frontiera, a transmis o corespondentă a agenţiei France Presse aflată la faţa locului.

19 mai, 2014 | Agerpres

Fostul trader al grupului Societe Generale, condamnat la cinci ani de închisoare dintre care trei cu executare pentru că a provocat pierderi uriaşe fostei sale bănci, avea termen până la miezul nopţii pentru a se prezenta la comisariatul de poliţie din Menton, localitate de la frontiera cu Italia.

El a fost abordat de doi poliţişti în civil care l-au urcat rapid într-o maşină. Jerome Kerviel nu a opus nicio rezistenţă, după cum a anunţat duminică seară, înainte de a pătrunde pe teritoriul Franţei.

Intervenţia s-a desfăşurat foarte repede, lăsându-i descumpăniţi pe susţinătorii lui Jerome Kerviel, printre care unii cu lacrimi în ochi.

'Este dureros. Vom organiza un sit-in paşnic în faţa comisariatului din Menton', a declarat părintele Patrice Gourrier, tovarăşul de drum al lui Kerviel.

În timp ce se pregătea, sâmbătă, să revină în Franţa, fostul trader a anunţat în cele din urmă, cu 100 de metri înainte de graniţă, intenţia sa de a rămâne în Italia până când preşedintele François Hollande nu va oferi 'imunitate' pentru martori în cazul său. Palatul Elysee a răspuns simplu că, dacă Jerome Kerviel solicită graţierea prezidenţială, cererea sa va fi examinată 'conform procedurii obişnuite'.

În luna ianaurie 2008, după ce a descoperit expunerea enormă acumulată de Jerome Kerviel pe o piaţă afectată deja de criza creditelor subprime, Societe Generale a decis să scape de poziţiile de aproximativ 50 de miliarde de euro asumate de traderul său, înregistrând la final o pierdere de 4,9 miliarde de euro.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO