1EUR = 4.8735 RON | Bucureşti 2 º

Extern

Franţa propune suspendarea taxei pentru giganţii Internetului pe durata negocierilor cu SUA

Franţa intenţionează să suspende în acest an aplicarea taxei care vizează giganţii din domeniul Internetului, în ideea de evita sancţiunile americane şi a da mai mult timp pentru găsirea unei soluţii globale în cadrul OECD, informează AFP.

21 ian, 2020 | Agerpres

Guvernul francez a anunţat în luna decembrie 2018 că va introduce o taxă naţională pentru giganţii Google, Apple, Facebook şi Amazon, reuniţi sub acronimul GAFA. Această taxă, care a fost votată într-un proiect de lege prezentat în luna martie 2019, prevede impozitarea cu 3% a marilor companii din sectorul digital şi se va aplica pe cifra de afaceri realizată în Franţa de giganţii din domeniul digital.

"Taxa este menţinută dar plăţile prevăzute a fi făcute în lunile aprilie şi noiembrie sunt suspendate pentru a da timp negocierilor în cadrul OECD", a explicat pentru AFP o sursă guvernamentală franceză, după o convorbire telefonică între preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi omologul american, Donald Trump.

"Acest subiect se va afla pe masa discuţiilor care vor avea loc miercuri la Davos" între ministrul francez al Finanţelor, Bruno Le Maire, şi omologul său american, Steven Mnuchin, a adăugat sursa.

Într-un interviu acordat cotidianului "Wall Street Journal", cu ocazia Forumului de la Davos, Mnuchin a apreciat că propunerea franceză este "începutul unei soluţii". De asemenea, Mnuchin a profitat de această ocazie pentru a sfătui Marea Britanie şi Italia, două ţări care intenţionează să introducă şi ele, în mod unilateral, o taxă care să vizeze giganţii din domeniul Internetului, să îşi reconsidere planurile. "În caz contrar, se vor confrunta cu tarifele preşedintelui Trump", a avertizat Mnuchin.

În virtutea unui compromis negociat de Paris şi Washington, Franţa s-a angajat să abandoneze taxa sa imediat ce va fi găsită o soluţie internaţională sub egida Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD). Aranjamentul la care au ajuns Parisul şi Washingtonul prevede de asemenea că Parisul va rambursa companiilor diferenţa între taxa franceză pentru companiile din sectorul digital şi nou sistem internaţional.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO