1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Extern

Franţa vrea să amâne cu trei luni livrarea de nave de război 'Mistral' Rusiei

Partea franceză ar putea să decidă, în viitorul apropiat, prelungirea cu trei luni a termenului pentru livrarea de nave de război 'Mistral' Rusiei, a declarat joi, pentru Interfax, o sursă din una dintre structurile care se ocupă de cooperarea tehnico-militară dintre cele două ţări, informează Interfax.

06 noi, 2014 | Agerpres

'Condiţiile contractului prevăd posibilitatea amânării termenului pentru predarea de nave către partea care le-a comandat. Dat fiind actuala situaţie politică, partea franceză s-ar putea folosi de această posibilitate', a spus interlocutorul agenţiei ruse.

Potrivit sursei citate, constructorii francezi de nave nu sunt pasibili de vreo amendă pentru o asemenea amânare.

Anterior, vicepremierul Dmitri Rogozin a anunţat că partea rusă a primit o invitaţie oficială de a veni la 14 noiembrie în Franţa, pentru ceremonie de predare către Rusia a primei nave purtătoare de elicoptere din clasa 'Mistral'. Însă, a doua zi după această declaraţie ministrul de finanţe al Franţei, Michel Sapin, a subliniat că toate condiţiile care i-ar fi permis Franţei să livreze nava 'nu au fost deocamdată întrunite'.

Ministrul apărării al Franţei, Jean-Yves Le Drian, a anunţat că preşedintele Francois Hollande va lua până în noiembrie o decizie pe marginea livrării de nave 'Mistral' părţii care a făcut comanda.

'Rosoboronexport' şi compania franceză DCNS au semnat un contract pentru construirea a două nave de război 'Mistral' în iunie 2011. În septembrie, preşedintele Franţei a anunţat că decizia finală privind livrarea de nave 'Mistral' Rusiei va fi luată la sfârşitul lui octombrie şi va depinde de evoluţia situaţiei din Ucraina. Francois Hollande a precizat că principalele momente în luarea deciziei vor fi respectarea regimului de încetare a focului şi acordului politic dintre părţile aflate în conflict în Ucraina.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO